Den bedste start på dagen: Müesli

Den bedste start på dagen: Müesli

Musli med groft valsende flager og boghvede

Forberedelse: 5-10 min.
Ristning i ovnen: 35 min.

½ appelsin, saften heraf
1 dl akacie honning
½ dl vand
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
4 dl havregryn, grovvalsede
2 dl speltflager, grovvalsede
1½ dl boghvede frø, hele
1 dl lyse rosiner
1 dl tranebær, groft hakkede

Kom appelsinsaft, honning og vand i en gryde og bring det til kogepunktet ved svag varme.

Hak mandler og hasselnødder groft og bland dem sammen med havregryn, speltflager, boghvedefrø og hæld siruppen herover, og bland det godt sammen.

Kom bagepapir på en bageplade og bred muslien ud herpå. Rist muslien 35 min ved 185 grader til det er gyldent og sprødt, rør i det undervejs.

Afkøl muslien og bland den med rosiner og tranebær og opbevar på glas med låg.

Fakta