3 skønne opskrifter fra Day-designer Michala Wiesnecks

3 skønne opskrifter fra Day-designer Michala Wiesnecks

Æblechutney

æbler, gerne Ingrid Marie, skåret fint

frisk koriander eller persille

chili

frisk ingefær

æbleeddike

olivenolie.

Skær æblerne i mundrette stykker og hæld lidt æbleeddike og olivenolie over, så æblerne ikke bliver brune – men ikke for meget æbleeddike, hvis æblerne i forvejen er meget sure. Tilsæt friskrevet ingefær og chili efter smag og pynt med enten frisk koriander eller persille.

Rødbede/quinoa-salat

kogt quinoa (korn, frø fra Mellemamerika, en slags super-food)

1/2 kg rødbeder

et par håndfuld persille.

Dressing

2 tsk økologisk honning

2 stk økologisk dijonsennep

6 spsk mild olivenolie

saft og skal fra 1-2 citroner

salt.

Kog rødbederne hele med skræl i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skrællen af under koldt vand. Skær rødbederne i mundrette stykker.

Kog quinoaen efter anvisningen på pose, men hold øje med, at det ikke

bliver for klistret.

Rør dressingen sammen af honning, dijonsennep, olivenolie og citronsaft plus skal og tilsæt til quinoa og rødbeder. Bland det hele godt sammen, så dressingen bliver fordelt. Tilsæt persillen som smag og pynt.

Kikærte appelsinsalat

kikærter

1 tsk garam masala

salt og peber

1 stk dijonsennep

4 spsk olivenolie

saften af en halv citron og appelsin

tre spsk lys balsamico

saftige, søde appelsiner

granatæblekerner.

Kikærterne koges med salt i en time til halvanden. De skal være møre.

Imens de koger laves marinaden af garam masala, dijonsennep, olivenolie, citronsaft, balsamico og salt og peber. Marinaden hældes over kikærterne, mens de stadig er varme. Tilsæt efterfølgende appelsinskiver og granatæblekerne.