3 skønne opskrifter fra Day-designer Michala Wiesnecks
Æblechutney
æbler, gerne Ingrid Marie, skåret fint
frisk koriander eller persille
chili
frisk ingefær
æbleeddike
olivenolie.
Skær æblerne i mundrette stykker og hæld lidt æbleeddike og olivenolie over, så æblerne ikke bliver brune – men ikke for meget æbleeddike, hvis æblerne i forvejen er meget sure. Tilsæt friskrevet ingefær og chili efter smag og pynt med enten frisk koriander eller persille.
Rødbede/quinoa-salat
kogt quinoa (korn, frø fra Mellemamerika, en slags super-food)
1/2 kg rødbeder
et par håndfuld persille.
Dressing
2 tsk økologisk honning
2 stk økologisk dijonsennep
6 spsk mild olivenolie
saft og skal fra 1-2 citroner
salt.
Kog rødbederne hele med skræl i ca. 1 time, til de er møre. Gnid skrællen af under koldt vand. Skær rødbederne i mundrette stykker.
Kog quinoaen efter anvisningen på pose, men hold øje med, at det ikke
bliver for klistret.
Rør dressingen sammen af honning, dijonsennep, olivenolie og citronsaft plus skal og tilsæt til quinoa og rødbeder. Bland det hele godt sammen, så dressingen bliver fordelt. Tilsæt persillen som smag og pynt.
Kikærte appelsinsalat
kikærter
1 tsk garam masala
salt og peber
1 stk dijonsennep
4 spsk olivenolie
saften af en halv citron og appelsin
tre spsk lys balsamico
saftige, søde appelsiner
granatæblekerner.
Kikærterne koges med salt i en time til halvanden. De skal være møre.
Imens de koger laves marinaden af garam masala, dijonsennep, olivenolie, citronsaft, balsamico og salt og peber. Marinaden hældes over kikærterne, mens de stadig er varme. Tilsæt efterfølgende appelsinskiver og granatæblekerne.