Drengerøvens 2 favorit-opskrifter

Drengerøvens 2 favorit-opskrifter

Asiatisk luksusrejecocktail

½ bundt mynte

½ bundt koriander

1 rød chili

2 tsk frisk ingefær

1 mango

200 g kæmperejer

1 dl kokosmælk

1 lime

2 avokadoer

Smagsneutral olie til stegning

Fjern stilken på chilien, og flæk den på langs. Fjern kerner og de hvide membraner. Hak chilien fint. Skræl ingefæren, og riv den fint på et rivejern. Skær skindet af mangoen, og skær kødet af hele vejen rundt om stenen. Skær mangokødet i tynde skiver.

Varm en pande, og smid olie på. Steg rejer, chili og ingefær i 3 minutter. Kom 1 dl kokosmælk i, og giv det 2 minutter. Pres limen i og giv det 1 minut.

Halvér avokadoerne på langs.Tag kødet ud af skallen med en ske, og skær tynde skiver i avokadoen på langs. Skær ikke helt igennem. Pres forsigtigt avokadoen ned mod skærebrættet, så det ligner en vifte.

Lige før du anretter, rører du mangoen sammen med rejerne.

Anret: Kom en halv avokado i bunden af en skål. Kom rejer ovenpå, og så en dusk af mynte og koriander blandet på toppen.

3 gange party dunser

Teriyakidunser

Fars

450 g hakket kylling eller flæsk

4 spsk soja

2 tsk sesamfrø

1 løg

1 æg

2 spsk teriyakisauce

Smagsneutral olie til stegning

Marinade

4 spsk teriyakisauce

Mangodunser

Fars

450 g hakket kylling eller flæsk

1 æg

1 løg

½ dl havregryn eller mel

2 spsk mangochutney

salt og peber

smagsneutral olie til stegning

Marinade

2 spsk mangochutney

Fetadunser

Fars

450 g hakket kylling eller flæsk

1 æg

1 løg

½ dl havregryn eller mel

salt og peber

100 g fetaost

3 spsk soltørrede tomater i olie

smagsneutral olie til stegning

Marinade

2 spsk olie fra de soltørrede tomater (kan udelades).

Sæt en stor gryde over ved høj varme med 10 cm vand i. Pil løget, skær det i bittesmå terninger, og kom det op i en stor skål. Kom resten af ingredienserne til farsen op i skålen, og rør godt med piskeris, stavblender eller røremaskine.

Sæt evt. farsen i køleskabet en times tid. Form små boller med en ske og en våd hånd. Når vandet koger, stiller du en skål af porcelæn eller metal med bunden opad i gryden. Stil en tallerken oven på skålen (vandet skal være under tallerkenen), og læg dunserne på tallerknen. Giv dem 6 minutter under låg. Tag dunserne op, læg dem på en varm pande med olie, og steg dem 2 minutter på hver

side. Kom de stegte dunser i en stor skål, og bland dem med marinaden. Stik dunserne på spyd, og servér.

Patrick Bachmann

27, Kogebogs- forfatter, ejer af cateringfirmaet

Yo!Food! Bor nord for København med sin kæreste og deres søn.