Gæster til middag behøver ikke gå ud over din sunde livsstil – få gode råd til lækre retter, der ikke sprænger kaloriebudgettet. Opskrifterne er til fire personer bortset fra culottestegen, der er til otte.
Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
Når du vil leve sundt og måske holde et vægttab, er det vigtigt at vælge dine "forkælelser" med omhu – og når du skal ud at spise eller have gæster til middag, er der et par ting, det er godt at fokusere på:
Det handler om at fordele tingene rigtigt på tallerkenen, dvs. godt med steg og grøntsager og kun en lille smule stivelse som kartofler, ris og pasta. Og når du selv er værtinden, kan du jo heldigvis selv vælge at servere rigeligt med protein i form af kød, fisk og skaldyr og komme sunde fedtstoffer i tilbehøret: f.eks. en salat med nødder, pesto, avocado og olie. Spar endelig ikke på grøntsagerne, og lav gerne to forskellige salater: en med sunde fedtstoffer og en, som du proteinforhøjer med f.eks. feta 16% og æg. Sauce er heller ikke så farligt, som mange tror – fløde stabiliserer faktisk dit blodsukker og er ikke skadeligt for et vægttab, så længe du ikke overdriver mængden.
Og når du har sparet på kulhydraterne i hovedmåltidet, bliver der plads til en chokolademousse eller en anden dessert, der ikke indeholder mel. Eller lidt mørk chokolade og mandler til kaffen.