Efterårssalater
Man kan sagtens spise sig mæt i en salat, hvis det vel at mærke er den fyldige af slagsen. Her bringer vi opskrifter på to mættende efterårssalater med masser af smag. Køb ind efter listen, og du har mad til to dage.
Indkøbsliste:
Kød:
1 stk. røget mørbrad, ca. 250 g
Grønt:
4 rødløg
2 stk. hjertesalat
2 modne pærer
2 modne avokadoer
1 citron
Kølevarer:
1 stykke blåskimmelost
cremefraiche
Kolonial:
brød
parboiled speltkerner
valnøddekerner
Basislager:
olivenolie
balsamico-eddike
brun farin
salt og peber
akaciehonning
Salat med balsamico-stegte rødløg og røget mørbrad
Sprød grøn salat med mættende fyld af balsamico-stegte rødløg, pærer, røget mørbrad og en dressing af blåskimmelost. Server
salaten med brød til.
Tid: ca. 30 minutter.
(4 pers.)
4 rødløg
1 spsk. olivenolie
4 spsk. balsamico-eddike
4 spsk. brun farin
2 stk. hjertesalat
2 modne pærer
1 stk. røget mørbrad, ca. 250 g
75 g blåskimmelost
3 spsk. cremefraiche
salt og peber
Tilbehør: Brød
1.
Skær rødløg i ringe. Varm olien på en pande, og steg løgene, til de er gyldne. Tilsæt balsamico-eddike, og lad det
fordampe. Drys brun farin over, og lad
løgene simre et par minutter. Tag panden af varmen, og lad løgene køle af.
2.
Skyl salaten. Skær pærerne i både og
kødet i tynde skiver. Gem halvdelen af
kødet til dagen efter.
3.
Mos osten med en gaffel, og rør den
sammen med cremefraiche.
4.
Anret salat med pærer, mørbrad og
halvdelen af de balsamico-stegte rødløg. Gem den anden halvdel af løgene til
næste dag. Hæld dressingen over salaten, krydr med salt og peber, og server salaten med brød.
Speltsalat med avokado og valnødder
De små speltkerner giver bid og fylde i salaten. Her følges de med modne avokadoer, balsamico-stegte rødløg, valnødder og røget mørbrad.
Tid: ca. 20 minutter plus kogning af spelt.
(4 pers.)
3 dl parboiled spelt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico-eddike
2 modne avokadoer
saft af 1 citron
balsamico-stegte rødløg fra dagen før
75 g valnødder
røget mørbrad fra dagen før
akaciehonning
salt og peber
Tilbehør: Brød
1.
Kog speltkernerne som angivet på emballagen, og afkøl dem.
2.
Vend de afkølede speltkerner med olie
og balsamico-eddike.
3.
Skær avokadoerne i tern, og dryp citronsaft over.
4.
Vend forsigtigt speltkernerne med avokado, balsamico-stegte rødløg, valnødder og røget mørbrad i skiver. Dryp honning over salaten, krydr med salt og peber, og server salaten med brød.