Efterårssalater

Efterårssalater

Man kan sagtens spise sig mæt i en salat, hvis det vel at mærke er den fyldige af slagsen. Her bringer vi opskrifter på to mættende efterårssalater med masser af smag. Køb ind efter listen, og du har mad til to dage.

Indkøbsliste:

Kød:

1 stk. røget mørbrad, ca. 250 g

Grønt:

4 rødløg

2 stk. hjertesalat

2 modne pærer

2 modne avokadoer

1 citron

Kølevarer:

1 stykke blåskimmelost

cremefraiche

Kolonial:

brød

parboiled speltkerner

valnøddekerner

Basislager:

olivenolie

balsamico-eddike

brun farin

salt og peber

akaciehonning

Salat med balsamico-stegte rødløg og røget mørbrad

Sprød grøn salat med mættende fyld af balsamico-stegte rødløg, pærer, røget mørbrad og en dressing af blåskimmelost. Server

salaten med brød til.

Tid: ca. 30 minutter.

(4 pers.)

4 rødløg

1 spsk. olivenolie

4 spsk. balsamico-eddike

4 spsk. brun farin

2 stk. hjertesalat

2 modne pærer

1 stk. røget mørbrad, ca. 250 g

75 g blåskimmelost

3 spsk. cremefraiche

salt og peber

Tilbehør: Brød

1.

Skær rødløg i ringe. Varm olien på en pande, og steg løgene, til de er gyldne. Tilsæt balsamico-eddike, og lad det

fordampe. Drys brun farin over, og lad

løgene simre et par minutter. Tag panden af varmen, og lad løgene køle af.

2.

Skyl salaten. Skær pærerne i både og

kødet i tynde skiver. Gem halvdelen af

kødet til dagen efter.

3.

Mos osten med en gaffel, og rør den

sammen med cremefraiche.

4.

Anret salat med pærer, mørbrad og

halvdelen af de balsamico-stegte rødløg. Gem den anden halvdel af løgene til

næste dag. Hæld dressingen over salaten, krydr med salt og peber, og server salaten med brød.

Speltsalat med avokado og valnødder

De små speltkerner giver bid og fylde i salaten. Her følges de med modne avokadoer, balsamico-stegte rødløg, valnødder og røget mørbrad.

Tid: ca. 20 minutter plus kogning af spelt.

(4 pers.)

3 dl parboiled spelt

2 spsk. olivenolie

1 spsk. balsamico-eddike

2 modne avokadoer

saft af 1 citron

balsamico-stegte rødløg fra dagen før

75 g valnødder

røget mørbrad fra dagen før

akaciehonning

salt og peber

Tilbehør: Brød

1.

Kog speltkernerne som angivet på emballagen, og afkøl dem.

2.

Vend de afkølede speltkerner med olie

og balsamico-eddike.

3.

Skær avokadoerne i tern, og dryp citronsaft over.

4.

Vend forsigtigt speltkernerne med avokado, balsamico-stegte rødløg, valnødder og røget mørbrad i skiver. Dryp honning over salaten, krydr med salt og peber, og server salaten med brød.