Ejeren af Riccos Kaffebar: Min favoritopskrift

Ejeren af Riccos Kaffebar: Min favoritopskrift

Opskriften på den italienske ret Osse Buco

4 portioner

1 1/2 kg kalveskanke i ca. 4 cm tykke skiver

2 spsk. hvedemel

salt

friskkværnet peber

2 dl finhakket løg

2-3 fed hakket hvidløg

3 gulerødder

4 stængler bladselleri

1-2 spsk. olie

1 dåse flåede tomater

1 laurbærblad

2 kviste timian

1 1/2 dl tør hvidvin

2 dl bouillon

Skær 2 skrå snit i kanten af kødet, så det ikke buler under stegningen.

Vend kødet i krydret hvedemel.

Hak løg og hvidløg.

Skræl gulerødder og selleri.

Skær begge dele i stave.

Skær bladsellerien i skiver på tværs.

Varm olien i en tykbundet gryde.

Brun kødet ved kraftig varme på begge sider. Tag det op.

Brun løg og hvidløg til løgene er gyldne.

Svits grønsagerne med et øjeblik. Læg kødet tilbage i gryden.

Hæld al væden fra tomaterne, samt hvidvin og bouillon.

Tilsæt ituskåret tomater og krydderier.

Dæk gryden med låg.

Lad retten småsnurre i ca. 1 1/2-2 1/2 timer til kødet er så mørt, at det falder fra benene.

Til sidst pyntes retten med en blanding af hakket persille, knust hvidløg og reven citronskal og spises med kartoffelmos.

Fakta