Ejeren af Riccos Kaffebar: Min favoritopskrift
Opskriften på den italienske ret Osse Buco
4 portioner
1 1/2 kg kalveskanke i ca. 4 cm tykke skiver
2 spsk. hvedemel
salt
friskkværnet peber
2 dl finhakket løg
2-3 fed hakket hvidløg
3 gulerødder
4 stængler bladselleri
1-2 spsk. olie
1 dåse flåede tomater
1 laurbærblad
2 kviste timian
1 1/2 dl tør hvidvin
2 dl bouillon
Skær 2 skrå snit i kanten af kødet, så det ikke buler under stegningen.
Vend kødet i krydret hvedemel.
Hak løg og hvidløg.
Skræl gulerødder og selleri.
Skær begge dele i stave.
Skær bladsellerien i skiver på tværs.
Varm olien i en tykbundet gryde.
Brun kødet ved kraftig varme på begge sider. Tag det op.
Brun løg og hvidløg til løgene er gyldne.
Svits grønsagerne med et øjeblik. Læg kødet tilbage i gryden.
Hæld al væden fra tomaterne, samt hvidvin og bouillon.
Tilsæt ituskåret tomater og krydderier.
Dæk gryden med låg.
Lad retten småsnurre i ca. 1 1/2-2 1/2 timer til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
Til sidst pyntes retten med en blanding af hakket persille, knust hvidløg og reven citronskal og spises med kartoffelmos.