Wokshop restauratørens livret: Phat Ka-phrao Gai
Phat Ka-phrao Gai
Ingredienser:
200 g finhakket kyllingefilet
3 stk thai lange grønne bønner
1/4 løg
2 stk hvidløg
1 stor rød chili (den type chili, der er 10 cm lang)
10 blade stærk basilikum
4-5 spsk kyllingfond
1 spsk oystersauce
1/2 spsk mad soya (ikke så saltet. i bruger den der hedder Golden Mountain)
1/2 tsk sød soya
3-4 spsk vegetarolie
Sådan laver du den nemme og velsmagende thai-ret Phat Ka-phrao Gai
Steg den finthakkede kyllingefilet i wokken med olien, til den er let brunet, efterfulgt af løg og bønnerne hvidløg og chili.
Tilsæt soya oystersauce og sød soya og kyllingefond efter behov. Retten skal ikke være for vandig og ikke for tør.
Til sidst tilsættes basilikum som vendes i retten og får 1-2 min i wokken, inden retten er færdig til servering.
Det er også tilladt at tilføje mere soja, hvis man ønsker retten mere salt.
“God fornøjelse!”
Nøgleord i denne artikel: thai-ret, velsmagende, hvidløg, chilli, wokken, oystersauce, kyllingefilet, løg, bønnerne, hvidløg og chili.