Wokshop restauratørens livret: Phat Ka-phrao Gai

Wokshop restauratørens livret: Phat Ka-phrao Gai

Phat Ka-phrao Gai

Ingredienser:

200 g finhakket kyllingefilet

3 stk thai lange grønne bønner

1/4 løg

2 stk hvidløg

1 stor rød chili (den type chili, der er 10 cm lang)

10 blade stærk basilikum

4-5 spsk kyllingfond

1 spsk oystersauce

1/2 spsk mad soya (ikke så saltet. i bruger den der hedder Golden Mountain)

1/2 tsk sød soya

3-4 spsk vegetarolie

Sådan laver du den nemme og velsmagende thai-ret Phat Ka-phrao Gai

Steg den finthakkede kyllingefilet i wokken med olien, til den er let brunet, efterfulgt af løg og bønnerne hvidløg og chili.

Tilsæt soya oystersauce og sød soya og kyllingefond efter behov. Retten skal ikke være for vandig og ikke for tør.

Til sidst tilsættes basilikum som vendes i retten og får 1-2 min i wokken, inden retten er færdig til servering.

Det er også tilladt at tilføje mere soja, hvis man ønsker retten mere salt.

“God fornøjelse!”

Nøgleord i denne artikel: thai-ret, velsmagende, hvidløg, chilli, wokken, oystersauce, kyllingefilet, løg, bønnerne, hvidløg og chili.

Fakta

Opskriften har ALT for damerne fået af Kenneth Heske, 46, restauratør. Indehaver af de tre Wokshop i København. Bor i Holte med sin kone og to børn. Du kan få flere af hans tips i denne uges "samtalekøkken" i ALT for damerne nr. 5, 2011.