En Tivoli-mad

En Tivoli-mad

(2 stk. rejemadder)

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min. (afhængigt af hvor hurtig man er til at pille rejer)
  • Kogetid: 2 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250-400 g friske, levende fjordrejer (eller 100-150 g pillede rejer)
  • 2 liter vand
  • 1½ spsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 skiver hvedebrød eller surbrød
  • 15-20 g smør
  • 2 blade frisk grøn salat
  • 2 spsk god mayonnaise
  • 4-6 duske frisk dild
  • evt. friskkværnet sort peber
  • 4 tynde skiver citron
  • 4 cherrytomater

  1. Kom rejerne i, når vandet tilsat salt og sukker koger. Kog ca. 2 min., til rejerne skifter farve, eller til vandet lige akkurat når kogepunktet igen. Hæld dem i et dørslag og skyl evt. under rindende koldt vand, men kun hvis de er kogt rigeligt.
  2. At pille rejer: Pil rejerne, når de er friskkogte og afkølede til stuetemperatur. Hold rejen i halen med den ene hånds pege- ogtommelfinger og fjern rygskjoldet med den anden pegefinger. Fjern haleskjoldet med et lille tryk og fjern derefter hovedet ved et lille tryk på siderne.
  3. Smør brødskiverne, læg et salatblad på og anret rejerne ovenpå. Giv mayonnaise, dild samt evt. peber, citron og tomater til.
  4. Nyd Tivolimaden frisklavet, gerne med øl og snaps til.