Ernæringsterapeutens bedste råd: Lær at spise efter tallerkenmodellen
Vores hoveder har udviklet sig til sindrige regneark, når det gælder kalorieindholdet og sundheden i den mad, vi spiser. Du kan spise efter din blodtype, du kan spise efter kalorieindholdet eller efter, om det er sundt og rigt på kostfibre. Der er så mange måder at anskue kosten på – og det gør folk forvirrede, mener ernæringsterapeut Margrethe Roelsen. Efter hendes mening er tallerkenmodellen stadig den bedste.
Tallerkenmodellen:
Din tallerken skal bestå halvt af grøntsager, af ¼ kød, fisk eller æg og ¼ sundt fedt, så er du sikker på, at kroppen får den rigtige fordeling. Og så er det svært at blive tyk, fordi fibrene i grøntsagerne mætter, og det høje vandindhold fylder.
Nøgleord i denne artikel: Tallerkenmodellen, grøntsager, kød, fisk, æg, sundt fedt, grøntsagerne, mætter, kalorieindholdet.