Få dessertdragens hemmelige opskrifter

Få dessertdragens hemmelige opskrifter

Lav sprøde cookies, nemme æbletærter, cheesecake eller blommecrumble.

Æbletærter med rosmarin
(ca. 10 stk.)
 
1 pakke frossen butterdej
3-4 store æbler
50 g. sukker
10 tsk. smør
frisk rosmarin
 
Tilbehør:
vaniljeis eller cremefraiche 38%
 
1.
Optø og halvér de frosne plader butterdej, og skær en rille 4 mm inde på pladen hele vejen rundt. Der må ikke skæres helt igennem, kun markeres.
2.
Halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i skiver.
3.
Drys butterdejen med lidt sukker. Læg æblerne herpå, og drys med lidt mere sukker. Læg en skefuld smør på toppen af æblerne, og drys med frisk rosmarin.
4.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 20 min., til butterdejen er gylden, og æblerne møre. Server med vaniljeis eller cremefraiche.
 
Cookies med havre og tranebær
(ca. 40 stk.)
 
300 g mel
1/4 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
100 g grovvalsede havregryn
240 g sukker
180 g brun farin
250 g blødt smør
2 æg
200 g soltørrede tranebær
200 g græskarkerner
 
1.
Bland mel med salt, bagepulver og havregryn.
2.
Rør sukker, farin og smør hvidt med en elpisker eller på en røremaskine.
3.
Tilsæt æggene et ad gangen og derefter melblandingen. Ælt tranebær og græskarkerner i til sidst.
4.
Brug en spiseske, og sæt dejen i toppe på en bageplade med papir. Tryk kagerne let flade, og bag ved 150 grader i ca. 25 min.
 
Cheesecake med bagte æbler
(1 stor tærte eller 10 små)
 
Mørdej:
150 g flormelis
300 g smør
1 æg
400 g hvedemel
 
Ostemasse:
240 g flødeost naturel
90 g sukker
15 g maizena
korn af 1 stang vanilje
saft og skal af 1 økologisk citron
1 æg
30 g mælk
20 g smeltet smør (afkølet)
Bagte æbler:
3 madæbler
sukker
 
Evt. hakkede pistacienødder til pynt
 
1.
Start med mørdejen: Ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den koldt ca. 1 time.
2.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 3 mm‘s tykkelse. Fordel dejen i en stor smurt tærteform på ca. 26 cm eller i 10 små forme.
3.
Rør flødeost med sukker, maizena, vaniljekorn og citronskal og saft. Tilsæt æg og mælk lidt ad gangen og til sidst det smeltede smør.
4.
Skær æblerne i både, og fjern kernehusene. Vend æblerne i sukker, og fordel dem i et fad med bagepapir. Bag æblerne i ovnen sammen med ostekagen.
5.
Fyld cremen i formen med mørdej, og bag ved 180 grader i ca. 20 min. Tjek med en strikkepind, om kagen er bagt. Hænger der creme ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl ostekagen. Top med de bagte æbler, og drys evt. med lidt hakkede pistacienødder.

Blommecrumble
(1 springform)
 
Smuldredej:
100 g sukker
100 g mel
100 koldt smør i tern
 
Sandkage:
100 g blødt smør
100 g sukker
korn af 1 stang vanilje
2 små æg
100 g mel
1 spsk. bagepulver
stødt kanel
12 blommer
 
1.
Rør alle ingredienserne til smuldredejen sammen, til det ligner brødkrummer. 
2.
Rør smør, sukker og vaniljekorn hvidt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt mel og bagepulver, og rør det i dejen.
3.
Smør en springform, og fordel / af smuldredejen i bundne af formen og dernæst sandkagendejen ovenpå. Glat den ud i et jævnt lag med en palet eller dejskraber. Drys med kanel, og læg halverede blommer oven på dejen. Drys resten af smuldredejen ovenpå.
4.
Bag kagen ved 160 grader i ca. 1 time. Tjek om kagen er bagt ved at stikke en strikkepind i kagen – hænger der dej ved, skal den bages lidt længere.