Få opskriften på rosenkålspuré med sprød salat

Få opskriften på rosenkålspuré med sprød salat

4

Ingredienser

  • 1 kg rosenkål
  • lidt groft salt
  • 25 g smør
  • ½ dl god olivenolie
  • 1 usprøjtet citron,
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 2 skalotteløg
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2 pærer
  • lidt kørvel
  • 25 g valnødder

Sådan laver du rosenkålspuré med sprød salat

  1. Skær roden af rosenkålene. Tag de yderste blade af, kasser de grimme og behold de pæne til salat. Skær det inderste af rosenkålene i kvarter, og skyl i koldt vand. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kom rosenkålene i. Kog rosenkålene i et par min. – de skal være møre, men de må ikke koge for længe, da de godt kan komme til at lugte og smage lidt ”fesent”. Kom kålene og ½-1 dl af kogevandet i en foodprocessor eller blender, og blend med smør, halvdelen af olivenolien og fintrevet citronskal. Blend, til puréen er glat, og smag så til med salt og peber.
  2. Pil skalotteløgene, og skær dem ud i brede ringe på ca. ½-1 cm i tykkelse, og kom dem i en skål. Marinér løgringene med æbleeddike og honning, vend godt rundt, og lad dem ligge i 10-15 min. På den måde bliver det sprøde, syrlige løg, hvor den kraftigste løgskarphed er væk.
  3. Skær pærerne i kvarter, og fjern kernehuset. Skær pærerne i tynde både.
  4. Vend de rå kålblade med pære, hakket kørvel, valnødder, de syltede skalotteløg og væden fra dem. Vend det godt sammen, og smag til med lidt salt, friskkværnet peber og den sidste del af olivenolien. Anret rosenkålspuréen i bunden af et fad, og kom salaten på toppen.
  5. Spis som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til fisk, fjerkræ eller lyst kød.
  6. RPØV OGSÅ: Sådan laver du rødspætter med rosenkål