Farsfad med kartoffel/pastinaklåg

Farsfad med kartoffel/pastinaklåg

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 55 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 200 g hakket oksekød
  • ½ spsk olie
  • 1 løg (finthakket)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1-2 gulerødder (tern)
  • 1 tsk timian
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dl bouillon
  • 100 g ærter
  • salt og peber
  • Kartoffel/pastinaklåg:
  • 150 g groftrevet kartoffel
  • 150 g groftrevet pastinak
  • ½ spsk olie
  • salt og peber

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Brun kødet på en pande med olie og tilsæt løg,hvidløg og gulerødder. Steg under omrøring 5min. og tilsæt timian,tomatpuré og bouillon.
  3. Kog retten igennem, tilsæt ærterne og smagtil med salt og peber.Fordél retten i et ovnfastfad.
  4. Bland revne kartofler og pastinak med olie, salt og peber og fordél det oven på kødretten. Glat ikke overfladen – så bliver den mest sprød.
  5. Sæt fadet i ovnen45-60 min., til alter mørt og overfladen gyldenbrun.