Fennikel/pæresalat

Fennikel/pæresalat

Arbejdstid: 15 min.Kogetid: 8 min.Ikke fryse-egnet

Ingredienser

  • 1 dl balsamico
  • 1 fennikel
  • 2 pærer
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g blå ost
  • evt. valnødder
  • salt og peber

  1. Kom balsamico i en lille gryde og lad det koge, til det bliver sirupsagtigt – ca. 8 min.
  2. Rens fennikelknolden, halver den og skær stokken ud. Skær den i papirtynde skiver – brug gerne et skarpt rivejern.
  3. Vask eller skræl pærerne, udkern dem og skær dem i tynde skiver/både.
  4. Vend fennikel og pærer sammen med olivenolie, salt og peber og anret på 2 tallerkner.
  5. Fordel osten over salaten i små brud og dryp med den indkogte balsamico.
  6. Drys evt. med hakkede nødder. Server som forret eller dessert.