Fersken-appelsinsorbet

Fersken-appelsinsorbet

Frisk og læskende fersken-appelsinsorbet

8 personer

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 3 dl vand
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ kg ferskner eller nektariner (vægten er uden skræl og sten)
  • 1½ past. æggehvide (1 bæger)
  • 2 spsk. flormelis

  1. Kog sukker, vand og appelsinsaft sammen 3-4 min. Tag gryden fra varmen, og køl sukkerblandingen af.
  2. Kom frugtkødet i en foodprocessor eller blender, og miks det til puré sammen med sukkerblandingen. Pisk æggehviderne stive med flormelis. Vend det i frugtblandingen.
  3. Har du en ismaskine, bruger du den, ellers kommer du ismassen i en fryseegnet beholder. Frys isen i 2 timer. Kom isen i en foodprocessor, og miks den jævn. Frys isen mindst 4 timer.