Fersken-mazarintærte

Fersken-mazarintærte

Den skønne og velsmagende tærte får et fantastisk finish, når ferskenskiverne lægges i et smukt mønsterpå toppen. Nyd den dejlige tærte medenten vaniljeis, flødeskumeller cremefraiche til.

1 tærte til 8-10 personer

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 125 g hvedemel
  • 125 g durummel
  • 4 spsk flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • ½ dl iskoldt vand
  • Mazarindej:
  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 spsk fintrevet citrusskal (appelsin, citron eller lime)
  • Fyld:
  • 6-8 ferskner eller nektariner
  • 2-3 spsk sukker
  • Tilbehør:
  • flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
  • evt. 3-4 spsk fersken- eller abrikosmarmelade

  1. Kør de to slags mel,flormelis og smør sammentil en grynet massei en foodprocessor eller hak det sammenmed et mørdejsjern. Saml hurtigt dejen medsammenpisket æg og koldt vand og form den til en rund plade. Pak den ind og sæt den i køleskabetmin. 1 time.
  2. Rul dejen ud på etmeldrysset bord og læg den i en tærteform(26-28 cm). Prik bunden med en gaffel og sættærtebunden i fryseren 20 min.
  3. Varm ovnen op til 180 grader.Bag tærtebunden gyldenog gennembagt ca. 20 min. og lad denafkøle.
  4. Rør marcipan, sukker og smør godt sammen– det kan også gøres i foodprocessoren eller med en håndmikser(riv marcipanen på den grove side af et rivejern først). Tilsæt æggeneet ad gangen og dereftercitrusskal. Fordel mazarinmassen på den forbagte tærtebund.
  5. Vask ferskner eller nektariner og halver dem. Fjern stenene ogskær frugten i tynde både. Læg dem tæt påtærten og tryk dem letned i mazarinmassen. Drys med sukker og bag tærten 35-45 min., til mazarinmassen har ”sat” sig.
  6. Lad kagen afkøle 10 min. i formen, før denflyttes over på et fad.Nyd tærten lun eller afkølet med det valgte tilbehør.