1. Optø filodej i køleskabet, som angivet på emballagen.
2. Skræl æblerne, og skær dem i små tern.
3. Smelt smørret på en pande, og steg æblerne, til de er møre, sammen med kanel og sukker.
4. Hak mandlerne, og vend dem i æblerne sammen med rosiner.
Annonse
5. Smelt smørret ved svag varme.
6. Fold filodejen helt ud. Skær filodejen ud i 8 stykker, ca. 20 x 10 cm. Kom æblefyld på den smalle side af dejen. Pensl kanterne med smeltet smør. Fold kanterne ind, og rul tæt omkring fyldet ligesom til forårsruller. Pensl rullerne med smør, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
7. Tænd ovnen på 175 grader. Bag filorullerne i midten af den varme ovn i ca. 25 min., til de er sprøde og gyldne.
8. Pisk fløden til skum, og vend med cremefraiche og flormelis. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend vaniljekorn i fløden, og server til de lune æbleruller.