Fine marmeladekager

Fine marmeladekager

Skønne små småkager bagt med mandelmel - fyld dem med din yndlingsmarmelade.

Ca 12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hviletid: 30 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Dej:
  • 125 g blødt smør
  • 50 g flormelis
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • 75 g mandelmel (finthakkede mandler)
  • 1 knsp salt
  • Fyld:
  • 75 g marmelade (appelsin, hindbær, jordbær eller hvad du bedst kan lide)
  • Pynt: flormelis

  1. Pisk smør, flormelis ogvaniljesukker sammenmed en håndmikser ogpisk ægget i.Tilsæt mel, mandelmel(se Tip) og salt og rørhurtigt dejen sammen. Sæt den i køleskabet30 min.
  2. Varm ovnen op til 180grader. Form dejen til ca. 12kugler og læg dempå en bageplade medbagepapir. Tryk en hulningned i hver kuglemed en tommelfinger,dyppet i mel. Læg 1tsk marmelade i hverfordybning og bag kagernelet gyldne – dettager ca. 20 min.
  3. Stil kagerne til afkølingpå en rist. Pynt medsigtet flormelis ogopbevar dem i en kagedåse.