Opskrift på rødfisk med frisk tomatsalsa og nyekartofler

Fisk med frisk tomatsalsa og nye kartofler

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    480 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    40 %
  • Kulhydrat:
    40 %

Fisk med tomatsalsa til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 4 x 200 g filet af rødfisk eller sværdfisk
  • salt, groftkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie.
  • Tilbehør:
  • 800 g små, nye kartofler
  • flaget havsalt
  • 150 g sugarsnaps
  • Lime i både.
  • Frisk tomatsalsa:
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 2 fed knust hvidløg
  • 5 store, hakkede tomater
  • 1 spsk kapers
  • 1 tsk rørsukker
  • 4 grofthakkede ansjoser
  • ½ dl hakket persille.

Sådan laver du fisk med tomatsalsa

  1. 1. Læg fisken på en plade med bagepapir, drys salt og peber på, dryp olie over og bag fisken ved 200 grader i 12-15 min.
  2. 2. Kog, afdryp og vend kartoflerne med groft havsalt. Læg sukkerærterne i kogevandet og kog dem med de sidste minutter.
  3. 3. Lav salsaen: Varm olien og sauter løg og hvidløg til de er bløde. Rør tomaterne i, kog videre 1 minut. Flyt saucen fra varmen, rør de øvrige ingredienser i og smag til med salt og peber.
  4. 4. Servér fisken med sauce og tilbehør.

TIP

Drop ansjoserne, hvis du ikke er til det – saucen smager også godt uden.