Fisk: Sandart og sprøde fennikel
4
Ingredienser
- 2 stk fennikel
- 500 g gulerødder
- 2 stk gulerødder (skrælles og skæres i små tern)
- 200 g smør
- Ca. 2 dl vand
- 600 g sandart filet med skind (brug hvilken hvid fisk, du ønsker)
- 2 spsk neutral olie
- salt og peber
Sådan laver du fisk
- Halvér dine fennikler, og skær stokken af. (Gem de flotte lysegrønne toppe til pynt). Riv fenniklen fint på et mandolin- eller rivejern, og put dem direkte i iskoldt vand, da de ellers vil blive oxyderet og brune. Stil dem på køl indtil servering.
- Skræl og snit gulerødderne fint og kom dem i en gryde ved jævn varme sammen med 100 g smør. Sautér dem – uden at de tager farve. Tilsæt vand så det kun lige dækker gulerødderne og kog dem helt møre. Sigt vandet fra gulerødderne (gem vandet), og put dem i en blender. Tilsæt lidt af væsken, hvis puréen er for tyk. Smag til med salt og peber og sigt pureen, så den er helt glat og blank.
- Skræl de to gulerødder og skær dem i små tern. Kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær din sandart filet i fire lige store stykker, og rids skindet med en skarp kniv. Varm din pande til den er glohed og tilsæt så olien. Steg fisken med skindsiden nedad i de første ca. 2-3 minutter. Du skal ikke vende fisken.
- Træk panden af varmen og tilsæt 100 g smør. Smørret vil bruse op omkring fisken. Du kan evt. vende fisken nu, og lade den trække færdig.
- Lun din gulerodspure og anret den i bunden af en dyb tallerken. Fordel de kogte små gulerødder lidt tilfældigt ovenpå. Læg den stegte fisk ovenpå gulerødderne og pynt med den sprøde fennikelcrudité.
- Pynt evt. med fennikeltoppene.