Opskrift på sandart med sprøde fennikel

Fisk: Sandart og sprøde fennikel

4

Ingredienser

  • 2 stk fennikel
  • 500 g gulerødder
  • 2 stk gulerødder (skrælles og skæres i små tern)
  • 200 g smør
  • Ca. 2 dl vand
  • 600 g sandart filet med skind (brug hvilken hvid fisk, du ønsker)
  • 2 spsk neutral olie
  • salt og peber

Sådan laver du fisk

  1. Halvér dine fennikler, og skær stokken af. (Gem de flotte lysegrønne toppe til pynt). Riv fenniklen fint på et mandolin- eller rivejern, og put dem direkte i iskoldt vand, da de ellers vil blive oxyderet og brune. Stil dem på køl indtil servering.
  2. Skræl og snit gulerødderne fint og kom dem i en gryde ved jævn varme sammen med 100 g smør. Sautér dem – uden at de tager farve. Tilsæt vand så det kun lige dækker gulerødderne og kog dem helt møre. Sigt vandet fra gulerødderne (gem vandet), og put dem i en blender. Tilsæt lidt af væsken, hvis puréen er for tyk. Smag til med salt og peber og sigt pureen, så den er helt glat og blank.
  3. Skræl de to gulerødder og skær dem i små tern. Kog dem møre i letsaltet vand.
  4. Skær din sandart filet i fire lige store stykker, og rids skindet med en skarp kniv. Varm din pande til den er glohed og tilsæt så olien. Steg fisken med skindsiden nedad i de første ca. 2-3 minutter. Du skal ikke vende fisken.
  5. Træk panden af varmen og tilsæt 100 g smør. Smørret vil bruse op omkring fisken. Du kan evt. vende fisken nu, og lade den trække færdig.
  6. Lun din gulerodspure og anret den i bunden af en dyb tallerken. Fordel de kogte små gulerødder lidt tilfældigt ovenpå. Læg den stegte fisk ovenpå gulerødderne og pynt med den sprøde fennikelcrudité.
  7. Pynt evt. med fennikeltoppene.