Fiskesuppe med pighvar og krabbekløer

Fiskesuppe med pighvar og krabbekløer

4

Total:1 time

Ingredienser

  • 1 pighvar (1000 g)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 løg (300 g)
  • 4 fed hvidløg
  • 1 porre (300 g)
  • 1 persillerod (225 g)
  • ½ fl. hvidvin
  • vand
  • 2 laurbærblade
  • 8 hele peberkorn
  • ¼ l piskefløde
  • 2 citroner
  • 8 krabbekløer
  • 1 dl aioli (1 spsk dijonsennep, 2 æggeblommer, 1 spsk citronsaft og 1 dl vindruekerneolie)
  • salt og peber
  • 2 spsk hakket dild
  • lidt smør
  • friske krydderurter

Sådan gør du

  1. Filetér pighvar, og skær skindet af. Kom fiskeben i en gryde med varm olivenolie.
  2. Skær grøntsager i mindre stykker, og kom dem i gryden. Hæld hvidvin og vand i, så det dækker fiskeben og grøntsager. Kom laurbærblade og peberkorn i, og skum fiskesuppen af, når den koger. Lad fiskesuppen koge ca. 20 min. Si derefter fiskesuppen, og kassér fiskeben og grøntsager. Reducér fiskesuppen med 1/3 del. Tilsæt piskefløde og to halve citroner. Lad suppen simre i 15 min. Smag til med salt og peber. Kog krabbekløer i 15 min. i saltet vand med lidt citronskiver. Pisk en aioli af dijonsennep, æggeblommer, citronsaft og vindruekerneolie. Smag til med salt og peber, og vend hakket dild i.
  3. Krydr og steg pighvarfileter i smør. Bank de varme krabbekløer let med en hammer, så skallen flækkes, og kødet kan pilles ud.
  4. Servér fiskesuppe med pighvar, krabbekød, dildaioli, friske krydderurter og nybagt brød.