Kogebogsforfatterens fjordrejer med kartoffelsalat
“Jeg bruger den som frokostret, enkel forret eller en let aftensmad efterfulgt af ost eller dessert.”
Til ca. 4 personer
500-750 g levende fjordrejer (roskilderejer)
3 liter kogevand
6 spsk groft salt
2 spsk sukker
1 kg nye kartofler
1 dl jomfruolivenolie
2-3 spsk citronsaft
1 lille bundt dild
3 spsk purløg
2 håndfulde basilikumblade
ca. 200 g friskpillede ærter (ca. 1 kg friske ærter)
salt
friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kogning af fjordrejer: sæt vand over, bring det i kog og tilsæt salt og sukker. Kom rejerne i, når vandet koger. Kog 2 minutter, til rejerne skifter farve. Hæld dem straks i et dørslag. Pil rejerne, når de er friskkogte og let afkølede: Hold en reje i halen med tommel- og pegefinger. Tag rygskjoldet af rejen med den anden hånd. Fjern derefter hovedet med et let tryk på siderne. Klem halen af med de to fingre, som holder den.
Kartoffelsalat: Kog skrubbede kartofler i saltet vand 15-20 min. Lad dem køle af og skær dem i skiver. Bland olie med citronsaft, friskhakkede krydderurter og ærter. Bland med kartoflerne og rejerne. Smag til med salt og peber.