Fragilité med abrikoscreme
En klassisk fragilité, som vi serverer med abrikoscreme, der giver friskhed til kagen.
ca. 20 stykker
Ingredienser
- Abrikoscreme:
- 300 g tørrede abrikoser, orange
- 4 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 250 g hvid chokolade
- 1 usprøjtet citron (skal)
- 2 spsk. citronsaft
- Bund:
- 250 g marcipan
- ½ dl mælk
- 4 æggehvider
- 1 dl sukker
- 50 g mandelflager
- Blend abrikoserne, tilsæt ca. 1 dl af fløden, og blend igen til konsistensen er en jævn mos. Varm resten af fløden op sammen med vaniljekorn og stang. Hak chokoladen, og kom den i. Fjern gryden fra varmen, og rør i fløden til chokoladen er opløst. Tilsæt abrikosmosen, og rør til cremen har ensartet konsistens. Tilsæt fintrevet citronskal og -saft. Stil cremen køligt til dagen efter.
- Riv marcipanen, og rør den blød med mælken.
- Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til de er blanke og seje i ca. 5 min. Vend marcipanen med halvdelen af hviderne først. Vend derefter resten af hviderne i og fold massen sammen til ensartet dej.
- Tegn tre firkanter på bagepapir ca. 20 ×20 cm. Spred dejen ud på hver firkant og drys med mandelflager. Bag bundene midt i ovnen ved 150 gr. i ca. 15 min.
- Pisk evt. lidt i cremen. Fordel halvdelen af cremen på en af bundene. Læg en bund på og fordel resten. Læg atter en bund på. Stil kagen i fryseren i ca. 2 timer.