Opskrift: Frikadeller og stuvet hvidkål
Mormors klassiske, hjemmelavede frikadeller og stuvet hvidkål med chili eller muskat.
Det skal du bruge til opskriften på frikadeller:
500 g magert, hakket kalve- og flæskekød.
1 tsk salt
1 æg
½ revet løg
½ tsk peber
1-2 spiseske hvedemel
1-2 dl mælk
Lige dele olie og smør - ca. 20 gram af hver.
Annonse
Sådan tilbereder du frikadellerne:
1. Rør farsen med salt.
2. Kom de øvrige ingredienser i og rør/pisk grundigt.
3. Varm olivenolie og smør på panden, og sæt frikadellerne på med en ske. Brun dem på begge sider og steg færdig ved lavere temperatur i ca. 15-20 min.
Det skal du bruge til opskriften på stuvet hvidkål: ½ hvidkål ½ liter mælk 50 gram smør 50 gram mel Hvid peber (brug sort, hvis du ikke har det) Salt Sådan tilbereder du stuvet hvidkål: 1. Skyl hvidkålen og snit den fint. 2. Kog den fintsnittede hvidkål i letsaltet vand i 5-10 min. 3. Lav en opbagning: Smelt smørret og rør melet og til sidst mælken i. Smag til med salt og (hvid) peber. 4. Kom hvidkålen i sovsen og smag til med en lille smule revet muskatnød eller tørret chili. |
Nøgleord i denne artikel: Opskrift, frikadeller, stuvet hvidkål.