-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
Fromagelagkage med nøddebunde
Servér årstidens velsmagende frugter eller bær til lagkagen. F.eks. er blommer, brombær og æbler eller citrusfrugter, som klementiner og appelsiner særligt velegnede.
1 lagkage, 10-12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: 20 min.
- Hviletid: ca. 2 timer
- Hasselnøddebunde:
- 100 g hasselnøddekerner (75 g til bundene og 25 g til pynt)
- 4 æg
- 75 g brun farin
- 50 g sukker
- 100 g hvedemel
- 2 spsk. majsstivlese (eller kartoffelmel)
- 1 tsk. bagepulver
- Hvidvinsfromage:
- 10 blade husblas (20 g)
- 125 g sukker
- 1 dl vand
- 2½ dl hvidvin (uden fadsmag, f.eks. Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürz-traminer eller anden hvidvin fra Alsace eller Tyskland eller hyldeblomstsaft)
- 4 æg
- 4 æggeblommer
- ½ l piskefløde
- Pynt:
- 1½ dl piskefløde
- 12 blommer
- 25 g af de ristede hasselnødder
- Ristede nødder: Læg hasselnødderne på bagepapir på en bageplade. Bag nødderne gyldne i ca. 10 min. ved 200 grader. Hold øje med nødderne, så de ikke bliver for mørke. Lad nødderne køle lidt af. Gnid de brune hinder af nødderne. Tag ¼ fra til pynt.
- Blend 75 g ristede hasselnøddekerner til meget fint mel i en foodprocessor. Si det igennem en grov si.
- Nøddebunde: Pisk æg, farin og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser eller røremaskine, til det er stift og skummende.
- Bland mel og majsstivelse med bagepulver. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber sammen med de blendede, ristede nødder.
- Hæld dejen i en smurt springform, og bag i ca. 20 min. ved 175 grader. Stik et træspyd i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl kagen på en bagerist, og flæk den til 2 bunde med en brødkniv.
- Fromage: Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i ca. 5 min.
- Kog sukker og vand til sirup.
- Tryk vandet ud af husblasbladene, og rør dem og vinen i sukkerlagen.
- Pisk æg og æggeblommer skummende. Hæld den varme sukkerlage med hvidvin i æggeskummet under kraftig piskning. Lad massen køle af i køleskabet og rør af og til, indtil den har samme konsistens som flødeskum. Vend letpisket flødeskum i fromagen.
- Saml lagkagen: Læg en bund i en lagkagering eller en springform beklædt med film. Hæld fromagen i, læg en bund over, og lad kagen stivne i ca. 2 timer. Kagen kan holde sig i flere dage i køleskab. Pynt fromagelagkagen med flødeskum, stykker af blommer og ristede nøddekerner.