-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Andeleverpaté med henkogte blommer
Lækker opskrift på pate lavet på andelever - her serveret med henkogte blommer. De henkogte blommer gør sig rigtig godt til den hjemmelavet fugleleverpaté.
13 portioner fugleleverpaté
Total:2 timer
Ingredienser
- Fugleleverpaté
- 1 terrineform, 1 l
- 500 g andelever - ikke foie gras
- 1½ spsk smør
- 1½ spsk.olie
- 3/4 dl balsamico
- 350 g smeltet smør - ikke for varmt
- 3/4 dl Linie Aquavit eller anden fadlagret akvavit
- 1 1/4 dl fløde
- 4 hele friske æg
- 2 fed hvidløg
- 18 g salt
- friskkværnet sort peber.
- Henkogte blommer med snaps og laurbær
- 1kg blommer, Reine claude, kikes eller sveskeblommer er bedst
- 5 dl vand
- ¾ dl æbleeddike
- 2 laurbærblade
- 1 spsk sorte peberkorn
- 250 g honning
- 1dl klar snaps..
Sådan gør du
- Fugleleverpaté
- 1. Fjern blodstrengen fra de små fuglelevere med en urtekniv. Varm en teflonpande godt op, tilsæt smørret og kom fugleleveren på med hvidløgsfeddene.
- 2. Rist til leveren er brunet godt af, den skal dog stadig være rå indeni. Kom til sidst balsamicoen på og kog den næsten væk, til den ligger som en sirup omkring leverne. Hele pandestegningen skal kun tage et par minutter.
- 3. Kom lever og al saften fra panden i en blender med hvidløg, timian, salt og peber. Blend derefter æggene i et ad gangen, og fortsæt med akvavit og fløde. Slut af med at blende det smeltede afkølede smør i massen i en tynd stråle, som til mayonnaise.
- 4. Smag til med salt og peber, og hæld levermassen i en terrine eller lignende. Bag patéen ved 110-120 grader i 40 minutter og afkøl derefter, pateen smager bedst dagen efter.
- Henkogte blommer med snaps og laurbær
- 1. Del blommerne i halve og tag stenene ud. Læg blommesten (de tilfører mandelaroma) og de halve blommer i et sylteglas.
- 2. Kog vand, eddike, laurbærblade, peberkorn og honning op. Bland kogelagen med snaps og hæld den i sylteglasset over blommerne og spæn låget på. Stil sylteglasset i en gryde med vand (glasset skal være dækket af vand) og kog det i vandet i 30 min. Tag derefter sylteglasset op.
- 3. Det kan fint holde sig i udenfor køleskabet.