Opskrift på fuldkornspizza med parmaskinke

Fuldkornspizza med parmaskinke

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    490 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    26 %
  • Kulhydrat:
    44 %

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 2 stk.
  • 15 g gær
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk olivenolie
  • 100 g økologisk fuldkornshvedemel. Evt. fra Il Fornaio eller Skærtofte Mølle
  • 100-150 g økologisk hvedemel.
  • Pensling:
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk stødt oregano.
  • 50 g rucola
  • 200 g parmaskinke i tynde skiver
  • 1 mozzarella light i tynde skiver.
  • Tilbehør:
  • 2 hoveder hjertesalat (snittet)
  • 125 g cherry-tomater i halve
  • 1 dåse velafdryppede artiskokhjerter i halve.

Sådan gør du

  1. .
  2. Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt samt olivenolie.
  3. Rør fuldkornsmelet i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen blød og smidig og lad den hæve lunt og tildækket en god halv times tid.
  4. Ælt dejen igennem og del den i to stykker, der hver rulles ud på et stykke bagepapir til en pizza på 22- 24 cm i diameter. Pensl dejstykkerne med olivenolie, gnid dem med hvidløg og drys oregano på.
  5. Flyt pizzaerne – én af gangen over på en forvarmet bageplade eller bagesten, og bag den sprød ved 250 grader, 8-10 minutter.
  6. Fordel fyldet på pizzaerne og servér med salaterne blandet med tomater og artiskokhjerter.
  7. TIP: En bagesten eller forvarmet bageplade giver en lækker sprød bund.