Fuldkornspizza med parmaskinke
Næringsindhold
- Energi pr. person:490 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:26 %
- Kulhydrat:44 %
4
Total:50 minutter
Ingredienser
- 2 stk.
- 15 g gær
- 1,5 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk olivenolie
- 100 g økologisk fuldkornshvedemel. Evt. fra Il Fornaio eller Skærtofte Mølle
- 100-150 g økologisk hvedemel.
- Pensling:
- 2 tsk olivenolie
- 2 fed knust hvidløg
- 1 tsk stødt oregano.
- 50 g rucola
- 200 g parmaskinke i tynde skiver
- 1 mozzarella light i tynde skiver.
- Tilbehør:
- 2 hoveder hjertesalat (snittet)
- 125 g cherry-tomater i halve
- 1 dåse velafdryppede artiskokhjerter i halve.
Sådan gør du
- .
- Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt salt samt olivenolie.
- Rør fuldkornsmelet i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen blød og smidig og lad den hæve lunt og tildækket en god halv times tid.
- Ælt dejen igennem og del den i to stykker, der hver rulles ud på et stykke bagepapir til en pizza på 22- 24 cm i diameter. Pensl dejstykkerne med olivenolie, gnid dem med hvidløg og drys oregano på.
- Flyt pizzaerne – én af gangen over på en forvarmet bageplade eller bagesten, og bag den sprød ved 250 grader, 8-10 minutter.
- Fordel fyldet på pizzaerne og servér med salaterne blandet med tomater og artiskokhjerter.
- TIP: En bagesten eller forvarmet bageplade giver en lækker sprød bund.