Anne W. Ravn er med i denne uges samtalekøkken i ALT for damerne (nr. 12/2011)
Perlerugsalat med dukkah
Dukkah, som stammer fra Egypten, kan bruges til at drysse på næsten hvad som helst: kartoffelmos, pasta, ris, bagte grøntsager og supper.
Perlerugsalat
250 g perlerug (ca. 3 dl)
2 røde æbler (ca. 250 g)
300 g friske ellerfrosne rosenkål
100 g feta
2 spsk ufarvet lagereddike
1 spsk sukker
Annonse
½ tsk groft salt
2 dl hakket bredbladetpersille
Kog perlerugen efter anvisningen på emballagen. Skær æbler, rosenkål og feta i små bidder. Hæld evt. overskydendevand fra de kogte rugperler, og bland dem med eddike, sukker og salt. Lad perlerugen køle lidt af, og vend den sammenmed æbler, rosenkål, feta og persille. Smag til.
Dukkah
4 tsk korianderfrø
4 tsk spidskommen
2 tsk flagesalt
3 dl finthakkede mandlerog hasselnøddekerner
2 dl sesamfrø
friskkværnet peber
Annonse
Dukkah: Stød korianderfrø, spidskommen og salt i en morter.Bland krydderierne med resten af ingredienserne. Kom dukkahblandingen i en lille bradepande og rist det midt i ovnen –rør i dukkah’en et par gange undervejs.
Bagetid for dukkah: Ca. 10 min. ved 200 grader
Drys perlerugsalaten med 3-4 spsk dukkah. Resten kan opbevares i et glas med tætsluttende låg. Dukkah’en holder sig en måneds tid.