Gæstekok: Mads Persson giver 2 forslag til sunde forretter
Grillet gedebruchetta med knoldselleri og rucola i citron
En på alle måder let forret der er rig på vitaminer og fattig på fedt. Knoldselleri får en dejlig sød smag, når den grilles. Server den som en hovedret for din vegetarveninde eller imponer dine gæster med en anderledes forret.
4 personer
Ingredienser
½ knoldselleri
4 skiver gedeost (rulle)
4 skiver mørkt brød, 4 stilke timian
4 tsk. akaciehonning
4 håndfulde rucola
rapsolie og citronskal.
Sådan gør du
Skræl og skær sellerien i ca. 1 cm tykkelse. Pensl dem med lidt rapsolie og bag dem på bagepapir ved 225 grader i ca. 15 min. Imens skæres gedeosten ligeledes i ca. 1 cm tykke skiver som dernæst ligges på den færdiggrillede knoldselleri, der derefter igen stilles i den varme ovn i yderligere ca. 5 min eller til gedeosten er let smeltet og lidt brun. Skær imens brødet til så det passer med formen på sellerien og rist det let. Ved servering ligges sellerien med gedeosten oven på det ristede brød, der drysses de friske timianblade over. Dryp med lidt akaciehonning. Vend rucola i olie og citronskal og server det til den grillede bruchetta.
Lakseroulade med mascarpone og purløgscreme)
Ingredienser
ca. 6 skiver røget laks
2 stk. fladbrød (fx ”polar” fra Irma)
8 spsk mascarpone
1 bundt purløg
1 citron
lidt rucola
1 syrligt æble
1 rødløg.
Sådan gør du
Bred to stykker film ud og placér fladbrødene herpå. Rør en creme af mascarpone, hakket purløg, citronskal samt salt og peber. Fordel cremen ud på brødene og læg laksen i ét lag herpå. Spred lidt rucola ud over og rul filmen rundt om brødet til en ”pølse”. Læg rullen på køl i ca. 10 min, hvorefter den tages ud af filmen og skæres i skiver. Drys til sidst med finthakket æble og rødløg.