Gæstekok: Mads Persson laver lækre desserter

Gæstekok: Mads Persson laver lækre desserter

Trifli med rugbrødskrymmel, bær og mascarponecreme

En dessert, du kan nyde med god samvittighed. Du får vitaminer fra bær, fibre fra rugbrød og proteiner fra yoghurten.

4 personer

Ingredienser

2 skiver daggammelt rugbrød, ristet og brækket i mindre stykker.

4 spsk græsk yoghurt, % efter eget valg

4 spsk mascarpone

1 tsk akaciehonning

2 pakker friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, jordbær).

Sådan gør du

Rist rugbrødet og smuldr det i mindre stykker. Rør yoghurt, mascarpone og honning sammen til en lind creme.

„Byg“ desserten ved at lægge rugbrødsrymmel i bunden, dernæst bær og creme. Byg videre til glasset er fyldt og pynt med lidt ekstra bær.

TIP

Du kan også bruge frosne bær, hvis ikke du kan skaffe friske.

Marineret ananas med skyrcreme

Der hersker mange myter om ananassens forskellige helbredende effekter, men faktum er at ananas er meget effektiv til at kurere forstoppelse. Så har du i en længere periode spist usundt, er ananas god til at sætte gang i systemet under en slankekur.

4 personer

Ingredienser

1 moden ananas

2 spsk sukker

2 hele stjerneanis

4 dl vand

4 spsk skyr

kornene fra en ½ vaniljestang

1 tsk akaciehonning.

Sådan gør du

Bring sukker, stjerneanis og vand i kog. Lad det simre til en næsten sirup-agtig konsistens. Køl det af. Skær imens stokken fra ananassen, og skær den i mundrette stykker. Put ananasstykkerne ned i den afkølede sirup og lad det trække i ca. 1 time.

Rør imens skyr med vanilje og honning og server ananassen med cremen på toppen.