Gæstekok Mads Persson: Spis morgenmad med power
Byggrød med hørfrø, valnødder, blåbær og akaciehonning
Næsten alle former for grød giver en god mæthedsfornemmelse. Laves grød, som her, på fuldkorn, vil skaldelene og kimen i disse komme til gode med deres sundhedsfremmede effekter. Sådanne fuldkornsprodukter bidrager, udover at holde dig mæt, til at forebygge type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og kræft i tyk- og endetarm.
4 personer
½ l vand
3 dl valsede byggryn
1 tsk hørfrø
½ tsk salt
½ l skummetmælk
1 spsk friske blåbær
1 spsk hakkede valnødder
1 tsk. akaciehonning.
Bring vandet i kog og drys grynene og hørfrøene i under omrøring. Tilsæt salt, og lad det koge et par minutter. Tilsæt herefter mælken, og lad grøden koge videre ved svag varme. Rør af og til i den, og server den til sidst drysset med friske blåbær og hakkede valnødder.
Se Mads Perssons opskrift på:
Smoothie med acerola, appelsin, banan og spinat
Denne morgensmoothie er genial til at få depoterne fyldt op og samtidigt er morgensmoothies gode til at holde dig mæt langt op på formiddagen. Acerola er et sydamerikansk bær som slår alt andet, når det kommer til C-vitamin. Mængden du får I denne smoothie svarer til én uges behov for C-vitamin. Kombinerer du, som her, smoothien med eksempelvis banan og spinat, øges ikke kun den samlede mængde grønt, du indtager, men du får også et vigtigt skud jern samt B-vitamin. Er det drøjt at komme igennem de mange grøntsager og frugt under en kur, er en smoothie de perfekte løsning.
4 personer
300 g acerola-bær (frisk eller frossen)
2 stk. skrællet appelsin
1 stk. banan,
1 håndfuld frisk spinat
2 spsk koncentreret hyldeblomst.
Kom alt frugten i en blender og fyld halvt op med vand. Blend til en ensartet masse og drik straks.