Gæstekok: Martin Haugaard Zielke laver forårslam med spinat, stegte hvedekerner og bagte tomater
“Er du vild med lam, behøver du ikke vente et helt år, før du atter kan sætte tænderne i et. Her får du en opskrift på en sund og mindre tung version af lammet, der med med masser af grønt og sunde hvedekerner kan serveres året rundt. Også til påske næste år.”
Opskrift på: Stegt lammekølle med sauteret spinat, stegte hvedekerner og bagte tomater
Til 4 personer
1 lammekølle
5 fed hvidløg
1 bundt rosmarin
½ dl olivenolie
salt og peber
1 bakke cherry tomater
1 bundt persille
600 g forkogte hvedekerner
2 spsk olivenolie
1 kg frisk spinat
Sådan gør du
1. Fjern fedtkanter og de grove sener fra lammekøllen, snit 4 fed hvidløg fint og hak rosmarinen groft – smør begge dele ind i lammekøllen, sammen med olivenolien. Krydr med salt og peber.
2. Sæt lammekøllen ind i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 time og eventuelt længere tid, hvis lammekøllen er stor. Efter 30 min kommer du de skyllede cherry-tomater ved lammekøllen, så de kan bages med i samme fad.
3. Snit det sidste fed hvidløg fint sammen med persillen.
4. De kogte hvedekerner steges på en varm pande, 10 min før lammekøllen er færdig. Kom olivenolie på en varm pande, kom derefter halvdelen af hvidløget på panden sammen med persillen, kom derefter hvedekernerne på panden.
5. Tag de stegte hvedekerner af panden, krydder med salt og peber.
6. På samme pande kommes mere olivenolie og resten af hvidløget, sauter herefter spinaten, som du har skyllet godt for jord og hakket groft, 2-3 minutter og så over i en sigte for at dryppe af for saft.
7. Anret et fad med skiver fra lammekøllen, hvedekerner og den sauterede spinat – top med de bagte cherry tomater
Tip:
Du kan bruge lammet dagen efter som kold pålæg i tynde skiver.
Se også gæstekok Nikolaj Løngreens opskrift på »Lammeskank med bagte græskar.
Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift: lam, lammekølle, spinat, hvedekerner, tomater, opskrift
.