Gæstekok: Sandra Pugliese giver tip til lækre og sunde mellemmåltider
Flydende citronmåne
Ingredienser
1 mango, skrællet og med kødet skåret fri fra stenen
1 banan
½ citronskal, fintrevet
1 tsk saft af citron
3 kviste frisk rosmarin (ved fine, bløde stængler kan alt bruges – ellers kun bladene)
3,5 dl vaniljerismælk
¼ tsk vaniljepulver
1 spsk hørfrøolie (kan undlades)
2 spsk valleproteinpulver (kan undlades)
Sådan gør du
Alt blendes til en cremet smoothie. Smag evt. til med ekstra citronsaft, hvis du vil have den mere syrlig.
Tip
:
Giver ca. 750 ml, der holder sig fint til næste dag på køl
Sojaristede mandler
Ingredienser
3 dl mandler
½-3/4 dl sojasauce.
Sådan gør du
Læg mandlerne i et ildfast fad, stort nok til at de kan ligge i et lag. Hæld soja over. Rist dem i ovnen ved 180 grader i varmluft i 8-10 min til mandlerne har absorberet al sojaen. Tag dem ud, og lad dem køle af. De bliver først sprøde, når de er kolde, så fortvivl ikke, hvis de virker bløde, når de kommer ud af ovnen.
Tip:
Mandlerne holder sig fint et par uger, tørt og køligt, men ikke i køleskabet!
Få også gæstekok Sandra Puglises »sunde pålægssalater.
Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne artikel/opskrift er: citron, grønsager, mandler, peanut, opskrift.
Sprøde rå grøntsager med peanutdip
Peanutdip
Ingredienser
1 dl ristede saltede , peanuts
¾ dl peanutbutter
½ dl appelsinjuice, helst friskpresset, alternativt en god købejuice
1 hel citronskal, fintrevet
1-2 spsk saft af citron
½ tsk salt
½ tsk paprika
¼ tsk røget paprika
1 fed hvidløg
2 spsk æbleeddike, du kan også bruge hvidvinseddike
½ dl vand.
Sådan gør du
Blend alle ingredienserne til en cremet dip. Smag til med ekstra salt og citronsaft hvis nød-vendigt. Skær gulerødder, agurker, broccoli, blomkål og/eller andet grønt i mundrette stave og buketter.
Tip:
Der er dip nok til 4 personer i et par dage. Dippen holder sig fint på køl 2-3 dage.