Gæstekok: Sandra Pugliese laver fyldige vintersalater

Gæstekok: Sandra Pugliese laver fyldige vintersalater

Fyldig grøntssagssalat på italiensk manér

2 personer

Ingredienser

1 lille håndfuld broccoli, skåret i mundrette buketter

5-6 små tomater, skåret i halve eller 2 store skåret i ujævne stykker

1 stor eller 2 gulerødder skåret i små stave

¼ agurk, skåret i stave eller skiver

½ fennikel, høvlet i fine skiver på mandolinen eller med en skarp kniv

2-3 dl kogte butterbeans

1 spsk finhakket estragon, persille, basilikum eller andre krydderurter.

Dressing:

½ spsk lagret balsamico

1 spsk citronsaft

¼ fintrevet citronskal

1-2 spsk olivenolie

salt, gerne urtesalt

friskkværnet peber..

Sådan gør du

Pisk det hele sammen til dressningen og vend grøntsager, krydderurter og bønner i dressingen. Hvis du nu allerede har en citronolivenolie i dit forrådskammer, kan du slippe nemmere om dressingen ved bare at bruge 2 spsk af den, 1 spsk god balsamico, lidt urtesalt og friskkværnet peber.

TIP

Jeg har altid en rigtig god lagret balsamico, en sherryeddike, en æbleeddike og en hindbæreddike samt en god olivenolie, en citronolivenolie og en god urtesalt i mit forrådskammer. På den måde kan jeg altid lave alskens vidunderlige salatdressinger på under 15 sekunder.

Kikærtesalat med ovnbagte pastinakker, persille og sherryeddike

2 personer

Ingredienser

250 g pastinakker, skåret i stave

1 tsk olivenolie

4 dl kogte kikærter

1-1½ spsk, finthakket frisk estragon eller persille

1-1½ spsk sherryeddike (du kan også bruge en anden eddike)

2 spsk olivenolie

salt, gerne urtesalt

friskkværnet peber

evt. en ½ chili rød chili, befriet for kerner og skåret i tynde skiver

evt. citronskal, fintrevet.

Sådan gør du

Vend pastinakstavene i lidt olivenolie, læg dem i et ovnfast fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 15-20 min. til de er møre, men stadig med lidt bid i. De snyder hvis du bare bider i dem, så skær i dem undervejs, for at se om de har fået nok.

Bland kikærter, pastinakker, friskhakket estragon eller persille med olie og eddike og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. frisk chili og/eller citronskal hvis du har lyst til det.

Fakta