Gæstekok: Sandra Pugliese laver italiensk vintersimre-kylling
Romersk kylling
Her får du én af mine absolutte favoritter, som jeg ynder at bruge som gæstemad.
2 personer
2 store kyllingelår
1 ½ spsk olivenolie
1 peberfrugt, skåret i store tern
1 glas hvidvin
1 dåse flåede, hakkede tomater
salt, friskkværnet peber
1-2 spsk persille, finthakket.
Krydr kyllingelårene med salt og peber og svits dem i olivenolien et par minutter ved pæn høj varme til de har taget farve, ca. 3-4 min. Tag kyllingelårene op, og svits peberfrugten 4-6 minutter til den begynder at ’bliste’ og få et par mørke pletter.
Læg kyllingelårene ned til peberfrugterne og hæld hvidvinen over. Lad det koge kraftigt ind, så alkoholen fordamper.Tilsæt de flåede tomater. Lad det simre under låg i 30-35 min til kyllingen er mør. Smag til med salt.
Servér kyllingen sammen med en skål rå grøntsager. Du kan også servere den ovenpå de rå grøntsager så saucen varmer dem op og nærmest giver dem en ’dampet’ karaktér. Grøntsagerne kan du variere alt efter humør. Jeg synes broccoli, courgetter og fennikel passer perfekt til denne ret.
Drys med finthakket persille – eller en anden krydderurt.