Gæstekok: Vibeke Lehn giver sit bud på one pot cooking

Gæstekok: Vibeke Lehn giver sit bud på one pot cooking

One pot cooking med smag af Louisiana

4 personer.

Tid: 30-40 min.

Igredienser

2 tsk olivenolie

300 g kyllingeinderfilet skåret halvt

150 g chorizopølse med jalapeno, i tykke skiver (øko f.eks fra Hedeager gård)

1 stort, grofthakket løg

2 stilke fintsnittet bladselleri

2 udkernede, grofthakkede røde pebre, evt snackpebre

2 fed knust hvidløg

1 spsk jalapeño chili ( fra glas eller dåse)

1 tsk oregano

¼ tsk cayennepeber

1 laurbærblad

300 g løse ris – gerne fuldkorn

1 dåse hakkede, flåede øko-tomater

ca. 5 dl hønsebouillon

salt, evt peber.

Tilbebør: groft brød og en sprød salat.

Sådan gør du

Varm olien i en stor sauterepande eller gryde og steg kyllingekød og pølse heri under omrøring i 5-6 min. Drys salt og peber på og tag begge dele op.

Kom derefter løg, bladselleri og peberfrugt i panden og svits det hele i et par minutter. Tilsæt hvidløg, jalapeño, oregano samt cayennepeber og laurbærblad, og rist det hele kort endnu en gang.

Bland risene ved, rør om og tilsæt tomater samt hovedparten af bouillonen.

Kog risene i ca. 20 minutter, bland kyllingekød og pølser ved, spæd med resterende bouillonen og lad det hele snurre videre, til risene er al dente og har opsuget al væde.

Brug evt. yderligere bouillon, alt efter type af ris.

Smag risene til og server retten med en sprød, frisk salat og brød.