Gæstekok: Vibeke Lehn laver and med et tvist
Andebryst med sechuanpeber
4 personer.
Tilberedningstid: ca. 1 time.
Ingredienser
2 stk berberiandebryst, ca. 500 g
1 spsk salt
1 spsk shechuanpeber.
Radicchiosalat med perlespelt:
2 dl perlespelt
½ radicchio eller treviso
fileter af 2 røde grapefrugt.
Krydret honningdressing
:
2 spsk æbleeddike, evt æble- balsamico
1 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 fed knust hvidløg
1 udkenet, finthakket rød chili
salt.
30 g ristede saltmandler
friske kviste timian.
Hasselback med laurbærblade:
8 mellemstore kartofler
laurbærblade
olie til pensling
salt og peber.
Sådan gør du
Begynd med kartoflerne;
Skræl og skær dybe snit i kartoflerne og sæt laurbærblade ned heri – evt. med hjælp af kniven. Pensl kartoflerne med olie blandet med salt og peber. Sæt dem på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 – 225 grader ca. en halv times tid, til de er gyldne og møre.
Rids evt. skindet på andebrystet. Dup kødet tørt med køkkenrulle og gnid brysterne med salt og sechuanpeber.
Varm en godt pande op. Læg andebrysterne på panden med skindsiden nedad. Steg til skindet er sprødt, ca. 8 min. Vend og steg kødet i yderligere 7-8 min. Læg kødet på et fad og hæld fedtet af panden.
Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen (gør det evt. i forvejen).
Pluk salatbladene i store, grove stykker, bland dem med perlespelt og grapefrugt.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, smag den til med salt, evt peber og dryp dressingen over salaten. Drys til sidste med saltmandler og timiankviste.
Skær andebrysterne i skiver eller store tern og server dem med tilbehøret.
Tip:
Ved servering kan brændte laurbærblade i kartoflerne udskiftes med nye, hvis man synes, at det er pænere.
Tip:
Kan du ikke skaffe szechuan peber, så brug groft, stødt peberblanding i stedet.