Gæstekok: Vibeke Lehn laver kikærtesalat med grillet peber og gedefeta

Gæstekok: Vibeke Lehn laver kikærtesalat med grillet peber og gedefeta

Opskrift på: Kikærtesalat med grillet peber, rødløg, agurk & gedefeta

Til 4 personer

Tid: 20 – 30 min

.

Ingredienser

1 dåse kikærter, velafdryppede og gerne øko

2 grillede peberfrugter, flåede og i mindre stykker

50 g semi-dried tomater

250 g cherrytomater, skåret i halve

½ agurk i skiver

1 snittet rødløg

1 bdt bredbladet persille

1 håndfuld blandede salater

125 g gede-feta f.eks Kirk´s

Dressing:

2 spsk koldpresset rapsolie

1 tsk sennep

3 spsk æbleeddike

salt og groftkværnet peber

Sådan gør du

Anret ingredienserne til salaten i en skål – og gerne lidt bunkevis.

Rør dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten, der spises med grove rugboller med spelt.

Se også gæstekokkens bud på »Torsk.

Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.

Nøgleord til denne opskrift: salat, kikærter, grille, peberfrugt, grillet peberfrugt, gedefeta, opskrift

.

Opskrift på: Grove rugboller med spelt med rosin & valnød

Disse lækre grove boller med kerner kan stort set spises til alt – og kan medføre stor afhængighed.

Tid: 3-4 timer inkl. hæve- og bagetid

.

12 boller

.

Ingredienser

1, 5 dl forkogte speltkerner (Urtekram)

3 dl kogende vand

25 g gær

2,5 dl lunken vand ( 37°)

1 spsk salt

1 spsk honning

1 spsk olivenolie

1 dl rosiner

1 dl valnøddekerner, grofthakkede

200 g fuldkornsrugmel

ca. 300 g hvedemel

Sådan gør du

Kog speltkerner og 3 dl vand i 20 minutter, og lad kernerne dryppe af. Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt kerner, salt, honning, olie samt rosiner, val-nødder og rugmel. Dæk dejen med plastfilm og sæt den lunt et par timer.

Rør og ælt dejen med resterende mel. Del og form dejen til 12 boller, der sættes på en plade og efterhæver i ca. 30 minutter, før de bages gyldne og sprøde ved 220°i ca. 30 minutter.

Fakta