Gæstekok: Vibeke Lehn laver kikærtesalat med grillet peber og gedefeta
Opskrift på: Kikærtesalat med grillet peber, rødløg, agurk & gedefeta
Til 4 personer
Tid: 20 – 30 min
.
Ingredienser
1 dåse kikærter, velafdryppede og gerne øko
2 grillede peberfrugter, flåede og i mindre stykker
50 g semi-dried tomater
250 g cherrytomater, skåret i halve
½ agurk i skiver
1 snittet rødløg
1 bdt bredbladet persille
1 håndfuld blandede salater
125 g gede-feta f.eks Kirk´s
Dressing:
2 spsk koldpresset rapsolie
1 tsk sennep
3 spsk æbleeddike
salt og groftkværnet peber
Sådan gør du
Anret ingredienserne til salaten i en skål – og gerne lidt bunkevis.
Rør dressingen sammen, smag den til og dryp den over salaten, der spises med grove rugboller med spelt.
Se også gæstekokkens bud på »Torsk.
Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift: salat, kikærter, grille, peberfrugt, grillet peberfrugt, gedefeta, opskrift
.
Opskrift på: Grove rugboller med spelt med rosin & valnød
Disse lækre grove boller med kerner kan stort set spises til alt – og kan medføre stor afhængighed.
Tid: 3-4 timer inkl. hæve- og bagetid
.
12 boller
.
Ingredienser
1, 5 dl forkogte speltkerner (Urtekram)
3 dl kogende vand
25 g gær
2,5 dl lunken vand ( 37°)
1 spsk salt
1 spsk honning
1 spsk olivenolie
1 dl rosiner
1 dl valnøddekerner, grofthakkede
200 g fuldkornsrugmel
ca. 300 g hvedemel
Sådan gør du
Kog speltkerner og 3 dl vand i 20 minutter, og lad kernerne dryppe af. Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt kerner, salt, honning, olie samt rosiner, val-nødder og rugmel. Dæk dejen med plastfilm og sæt den lunt et par timer.
Rør og ælt dejen med resterende mel. Del og form dejen til 12 boller, der sættes på en plade og efterhæver i ca. 30 minutter, før de bages gyldne og sprøde ved 220°i ca. 30 minutter.