Go’morgen mad

Go’morgen mad

Til dovne dage og dejlige weekender, hvor du har masser af tid med dem, du holder allermest af.


French Toast med skinke & blåbær

2 pers.

4-6 skiver serranoskinke

2 æg

3 dl mælk

revet skal fra ½ ubehandlet

citron

4 skiver daggammelt

landbrød (det skal være tørt, så det kan suge!)

100 g smør til stegning

100-200 g friske blåbær

ahornsirup

1. Læg skinken på bagepapir, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til den er sprød.

2. P isk æg, mælk og citronskal sammen. Vend brødet i blandingen, og lad det suge godt.

3. Kom smør på panden, og lad det bruse af. Steg brødet sprødt på begge sider. Anret på tallerken med serranoskinke og blåbær. Server med sirup til.

FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE

Toast soldiers

De hedder sådan, fordi det blødkogte æg serveres med brødstave, der ligger fint anrettet på geled som små soldater!

2 pers.

4 æg

4 skiver toast

flagesalt

1. Kog det perfekte blødkogte æg: Kom vand i en gryde, og bring i kog. Læg ægget i med en ske. Et medium æg skal koge 6 minutter, et stort 7 minutter. Tag ægget op med en ske, kom det hurtigt under koldt vand, og server med det samme.

2. Skær skorpen af brødet, og rist skiverne på brødristeren (eller på panden i lidt smør, hvis det skal være luksus). Skær brødet i 1,5 cm tykke stænger, og server med æg og flagesalt.

FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE

Nem go’morgen-grød

1 portion

1½ dl grovvalsede havregryn og/eller speltflager

2½ dl mælk

1 spsk. mandler, grofthakkede

2 spsk. agavesirup eller flydende honning

1 spsk. friske blåbær

1 æble eller anden frisk frugt

1. Kom speltflager og gryn i en gryde med mælk og mandler. Kog op, og rør i grøden. Lad den koge igennem et par minutter.

2. Sluk for blusset, og lad den trække i 5 minutters tid, anret i skåle med bær, frugt og sirup eller honning.

FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE

Perfekte scones

Scones smager bedst lune lige fra ovnen. Dæk dem evt. med et klæde, et viskestykke eller lignende, hvis de skal stå et stykke tid, inden de spises.

ca. 8-10 stk.

250 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

1 spsk. sukker

100 g koldt smør

1½ dl fløde

2 sammenpiskede æg

lidt smør til bagning

100 g mørk chokolade, grofthakket

1. Forvarm ovnen til 220 grader. Kom mel, bagepulver, salt og sukker i en skål, og rør det godt sammen.

2. Hak smørret med en kniv, og bland det i melblandingen med spidsen af kniven.

3. Tilsæt fløde og æg, og ælt dejen forsigtigt sammen med fingerspidserne, så smørret ikke bliver for varmt.

4. Del dejen i to, og ælt chokoladen ind i den ene. Rul dejene ud i ca. 2½ cm’s tykkelse, og stik scones ud med en rund form eller et glas (4 cm i diameter).

5. Læg sconesene på en bageplade med bagepapir smurt med lidt smør, og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter. Lad dem afkøle et par minutter, inden de serveres lune med koldt smør og/eller marmelade.

FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE

Smoothies

En smoothie er den perfekte start på dagen! Lav din favorit med enten banan eller hindbær. Begge opskrifter er til 2 pers.

Banansmoothie:

2½ dl yoghurt naturel

1 banan (gerne frossen)

1½ dl appelsinjuice

1 spsk. honning

en knivspids muskatnød

Hindbærsmoothie:

2 dl hindbær (gerne frosne)

saft fra 1 grapefrugt

1 banan

korn fra ¼ vaniljestang

1 spsk. honning

2½ dl yoghurt

evt. krysantemum eller lign. spiselig blomst til pynt!

Kom alt – på nær muskatnød til banansmoothien – i en blender, og blend. Hæld på glas, og riv muskatnød over. Server med sugerør.

FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE

Citronsandkage

Et sødt indslag på morgenbordet – perfekt til teen eller den friskbryggede kaffe.

6-8 pers.

250 g smør

250 g sukker

4 æg

250 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

revet skal af 2 usprøjtede citroner og saft fra ½ citron

1. Smelt smørret, og afkøl det. Pisk sukker og æg hvidt og skummende.

2. Bland mel og bagepulver, og rør i æggemassen sammen med smørret samt citronskal og saft.

3. Kom dejen i en smurt rugbrødsform, og bag ved 180 grader i forvarmet ovn i 40-45 minutter – eller hæld dejen i små smurte forme, ca. 6-8 stk., og bag ca. 20 minutter ved samme temperatur. Tjek, om der hænger dej ved, og bag evt. lidt længere.

FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE

Nemme croissanter

Godt brød og god marmelade hører til den perfekte morgenmad. Her har vi lavet croissanter af færdigkøbt butterdej, så tiden kan bruges på nogle af de andre lækkerier.

Så let er det:

Rul 1 plade optøet butterdej ud, og skær dejen i trekanter. Rul croissanterne sammen, pensl med 1 sammenpisket æg, og bag ved 220 grader i 15-20 minutter.

FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ NÆSTE SIDE

Ingefæryoghurt med citrussalat
Yoghurt:Citrussalat:1.2.