Opskrift på græskarboller med fibre og kerner

Græskarboller med fibre og kerner

12

Ingredienser

  • 1. dag
  • ca. 1 liter vand
  • en lillebitte smule gær – ca. 2 ærter eller hvad du kan have mellem to fingre
  • 2 spsk. salt
  • ca. 8 dl kogte, brune ris, hirse, quinoa, müsli, femkornsflager, havregryn eller hvad du nu har
  • 10 dl fuldkornsmel, grahamsmel eller rugmel
  • 2 dl hørfrø
  • 2 dl valnødder – hakket.
  • 2. dag
  • ½ græskar – evt den anden halvdel fra kagedejen
  • 4 spsk gurkemeje
  • groft mel.

Sådan gør du

  1. 1. dag
  2. Rør gæren ud i vandet til det er opløst sammen med havsalt. Kom korn/flager, frø og valnødder i. Tilsæt mel til, du har en lind grød. Rør godt sammen. Læg et fugtigt klæde over og lad dejen stå til dagen efter.
  3. 2. dag
  4. Skær græskarret ud i mundrette bidder, og bag det i på 175 grader, til det er blødt. Mos det helt ud med en gaffel. Rør det i dejen sammen med gurkemeje og tilsæt mel, til du har en god, sej dej. Rør grundigt i dejen med en stor træske – den bliver aldrig som en almindelig brøddej, der kan æltes med hænderne.
  5. Læg klatter af dejen på en bageplade og kom dem i kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og bag dem i ca. 30-40 min. Denne bagemetode fungerer bedst i min ovn, men alle ovne er forskellige, så prøv dig frem. Bollerne er færdige, hvis de siger en hul lyd, når du banker bag på dem.
  6. TIP:
  7. Du kan også bruge dejen til brød ved at komme dejen i to store eller tre små forme. Lad det hæve til de er dobbelt så store, ca. 3 timer. Bag i kold ovn på ca. 200 grader i 50 min.