Grillet laksehale

Grillet laksehale

(4-6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 laksehale (ca. 1 kg)
  • 1 lille løg (fintsnittet)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 1 spsk kapers
  • persille (eller dild, grofthakket)
  • salt og peber
  • Endvidere:
  • snor
  • lidt olivenolie
  • Tilbehør:
  • nye kartofler
  • salat

  1. Skær laksehalen igennempå langs af beneneog kassér dem. Krydr fisken med salt og peber og drys med løg, hvidløg,fintrevet citronskal, kapers og persille.
  2. Læg de to halestykker sammenigen og bind medsnor. Læg fisken i køleskabet og tag den ud ca. 20 min., før den skal grilles.
  3. Pensl lakseskindet med olie og læg den på envarm grill (kullene skal være hvidglødende). Lad den stege i 8-10min. på hver side og vend den kun èn gang, så skindet bliver sprødt.
  4. Læg fisken over på et rent fad, klip snoren op og servér med nye kartofler og salat.