Grillstegt laks med nye porrer

Grillstegt laks med nye porrer

Grillet laks gør sig altid godt på en sommergrill.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 8 min.
  • 300 g laksefilet
  • salt og peber
  • 15 g smør
  • 4-6 slanke nye porrer
  • Sennepscreme:
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sød sennep
  • 1 lille rødløg
  • 1 bdt purløg
  • salt og peber
  • citronbåde

  1. Rens porrerne grundigt, kassér de grønne toppe og skær resten i stykker på ca. 10 cm.
  2. Damp dem møre i 2 dl vand tilsat smør og salt ­— ca. 5 min.
  3. Rør cremefraiche sammen med de to slags sennep, finthakket rødløg, fintsnittet purløg, salt og peber.
  4. Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm grill eller grillpande ca. 2 min. på hver side.
  5. Anret med de afdryppede porrer og sennepscremen.