Grillstegt laks med nye porrer
Grillet laks gør sig altid godt på en sommergrill.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 8 min.
- 300 g laksefilet
- salt og peber
- 15 g smør
- 4-6 slanke nye porrer
- Sennepscreme:
- 1 dl cremefraiche
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk sød sennep
- 1 lille rødløg
- 1 bdt purløg
- salt og peber
- citronbåde
- Rens porrerne grundigt, kassér de grønne toppe og skær resten i stykker på ca. 10 cm.
- Damp dem møre i 2 dl vand tilsat smør og salt — ca. 5 min.
- Rør cremefraiche sammen med de to slags sennep, finthakket rødløg, fintsnittet purløg, salt og peber.
- Krydr laksen med salt og peber og steg den på en varm grill eller grillpande ca. 2 min. på hver side.
- Anret med de afdryppede porrer og sennepscremen.