Groft bradepandebrød

Groft bradepandebrød

(1 brød)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 2-3 timer
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • Fryse-egnet
  • ½ pakke gær
  • ½ l lunkent vand (fingervarmt, ca. 40 grader)
  • 2 dl kærnemælk
  • 20 g groft salt
  • 200 g groft hvedemel (grahamsmel)
  • 200 g knækkede hvedekerner
  • 600 g hvedemel
  • Pensling:
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk smeltet smør

  1. Rør smuldret gær ud i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og kærnemælken sammen med salt, groft hvedemel og knækkede hvedekerner. Tilsæt derefter gradvist hvedemel. Ælt dejen glatog smidig.
  2. Beklæd en bradepande (30 cm x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag. Glat dejen med en hånd med vand på. Lad brødet hæve 2-3 timer ved stuetemperatur i bradepanden til dobbelt størrelse.
  3. Sæt brødet i midten af en 200 grader varm ovn. Skru ned til 175 grader. Bag brødet ca. 40 min. Brødet er færdigbagt, når kernetemperaturen, målt med et stegetermometer, er 98 grader.
  4. Pensl brødet brødet med smør og vand og lad det køle af på enbagerist.