Groft bradepandebrød
(1 brød)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Hævetid: 2-3 timer
- Bagetid: ca. 40 min.
- Fryse-egnet
- ½ pakke gær
- ½ l lunkent vand (fingervarmt, ca. 40 grader)
- 2 dl kærnemælk
- 20 g groft salt
- 200 g groft hvedemel (grahamsmel)
- 200 g knækkede hvedekerner
- 600 g hvedemel
- Pensling:
- 2 spsk vand
- 2 spsk smeltet smør
- Rør smuldret gær ud i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og kærnemælken sammen med salt, groft hvedemel og knækkede hvedekerner. Tilsæt derefter gradvist hvedemel. Ælt dejen glatog smidig.
- Beklæd en bradepande (30 cm x 25 cm) med bagepapir og fordel dejen i et jævnt lag. Glat dejen med en hånd med vand på. Lad brødet hæve 2-3 timer ved stuetemperatur i bradepanden til dobbelt størrelse.
- Sæt brødet i midten af en 200 grader varm ovn. Skru ned til 175 grader. Bag brødet ca. 40 min. Brødet er færdigbagt, når kernetemperaturen, målt med et stegetermometer, er 98 grader.
- Pensl brødet brødet med smør og vand og lad det køle af på enbagerist.