Grøn salat med citrusmarinade
4
Ingredienser
- 1 bakke blandet salat f.eks. rucola, rød mangold, rød sennep, spinatblade og mizuna
- 1 julesalat
- evt. lidt ærtespirer og plukket kørvel
- 1½ spsk finthakket skalotteløg
- 1 spsk sherryeddike
- 1 tsk honning
- saften af ½ appelsin
- 1½ spsk olivenolie
- salt og peber
- 2 skiver brød med sej krumme
- lidt olie til stegning af croutoner
- salt og peber.
Sådan gør du
- Skyl salaten og slyng den i en salatslynge eller sving vandet fra salaten i en sigte. Halvér julesalaten på langs og skær stokken væk og kassér den. Skær evt. bladene i lange grove stykker eller kom dem halve i salatskålen, sammen med ærtespirer, kørvel og hakket skalotteløg.
- Rør en salatmarinade af sherryeddike, honning, appelsinsaft, olivenolie, salt og peber.
- Skær brødet i tern og rist det sprødt på en pande med lidt olivenolie. Før servering vendes den grønne salat med citrusmarinade og brød croutoner.