salat opskrift med citrusmarinade

Grøn salat med citrusmarinade

4

Ingredienser

  • 1 bakke blandet salat f.eks. rucola, rød mangold, rød sennep, spinatblade og mizuna
  • 1 julesalat
  • evt. lidt ærtespirer og plukket kørvel
  • 1½ spsk finthakket skalotteløg
  • 1 spsk sherryeddike
  • 1 tsk honning
  • saften af ½ appelsin
  • 1½ spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 skiver brød med sej krumme
  • lidt olie til stegning af croutoner
  • salt og peber.

Sådan gør du

  1. Skyl salaten og slyng den i en salatslynge eller sving vandet fra salaten i en sigte. Halvér julesalaten på langs og skær stokken væk og kassér den. Skær evt. bladene i lange grove stykker eller kom dem halve i salatskålen, sammen med ærtespirer, kørvel og hakket skalotteløg.
  2. Rør en salatmarinade af sherryeddike, honning, appelsinsaft, olivenolie, salt og peber.
  3. Skær brødet i tern og rist det sprødt på en pande med lidt olivenolie. Før servering vendes den grønne salat med citrusmarinade og brød croutoner.