Grønt er guld
Friske krydderurter og grønsager er guld værd, når de bliver brugt til at give masser af smag til lette, nemme og enkle hverdagsretter. Lyder det fristende, så følg opskrifterne her de næste par dage.
INDKØBSLISTE:
Grønt:
1 potte frisk basilikum
1 bundt bredbladet persille
2 økologiske citroner
50 g semi dried tomater
1 bakke babyspinat, 100 g
1 bakke blandet salat
Kolonial:
1 pakke tortillaer (6 stk.)
1 pakke risottoris
Kølevarer:
1 stykke cheddarost, 300 g
6-8 skiver parmaskinke
Basisvarer:
1 løg
4 fed hvidløg
olivenolie
grønsagsbouillon
smør
salt og peber
SPINATTORTILLAS MED PARMASKINKE OG CREMOULATA
Lune tortillas med smeltet ost og frisk
spinat smager rigtig godt med parmaskinke og cremoulata. Server med en skål blandet
salat.
Tid: ca. 30 minutter.
(4 pers.)
Cremoulata (til to dage):
1 potte frisk basilikum
1 bundt bredbladet persille
reven skal af 2 økologiske citroner
2 fed hvidløg
50 g semi dried tomater
Spinattortillas:
200 g cheddarost
bakke babyspinat 50 g
6 tortillaer
6-8 skiver parmaskinke
1 bakke blandet salat
1.
Hak blade af basilikum og bredbladet persille, og vend dem med reven citronskal, presset hvidløg og semi dried
tomater. Stil halvdelen af cremoulataen tildækket i køleskabet til næste dag.
2.
Riv cheddarosten groft, og skyl spinaten. Varm en stor pande, og læg en tortilla ad gangen på panden. Fordel spinat og revet ost over, og fold tortillaen sammen.
Steg, indtil osten er smeltet. Gentag med de øvrige tortillas.
3.
Skær tortillaerne i mindre stykker.
Top med parmaskinke og cremoulata,
og server med en skål blandet salat.
GRØN RISOTTO MED SPINAT, OST OG CREMOULATA
Fyldig risotto med grønt drys af cremoulata – så bliver det hverken enklere eller bedre.
Tid: ca. 40 minutter.
(4 pers.)
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
300 g risottoris
1 liter grønsagsbouillon
100 g cheddarost
bakke babyspinat
50 g smør
salt og peber
cremoulata fra dagen før
1.
Hak løg og hvidløg. Varm olie og smør i en sauterpande, og svits løgene heri. Tilsæt ris, og rist, til de er gyldne.
2.
Spæd gradvist til med bouillon, og lad
risene simre ved svag varme i ca. 20
minutter, indtil de er møre og bouillonen kogt ind.
3.
Riv cheddarosten groft, og vend den i
risottoen sammen med spinat og smør. Vend det hele godt sammen, og smag
risottoen til med salt og peber. Drys cremoulata over ved servering.