Grønt er guld

Grønt er guld

Friske krydderurter og grønsager er guld værd, når de bliver brugt til at give masser af smag til lette, nemme og enkle hverdagsretter. Lyder det fristende, så følg opskrifterne her de næste par dage.

INDKØBSLISTE:

Grønt:

1 potte frisk basilikum

1 bundt bredbladet persille

2 økologiske citroner

50 g semi dried tomater

1 bakke babyspinat, 100 g

1 bakke blandet salat

Kolonial:

1 pakke tortillaer (6 stk.)

1 pakke risottoris

Kølevarer:

1 stykke cheddarost, 300 g

6-8 skiver parmaskinke

Basisvarer:

1 løg

4 fed hvidløg

olivenolie

grønsagsbouillon

smør

salt og peber

SPINATTORTILLAS MED PARMASKINKE OG CREMOULATA

Lune tortillas med smeltet ost og frisk

spinat smager rigtig godt med parmaskinke og cremoulata. Server med en skål blandet

salat.

Tid: ca. 30 minutter.

(4 pers.)

Cremoulata (til to dage):

1 potte frisk basilikum

1 bundt bredbladet persille

reven skal af 2 økologiske citroner

2 fed hvidløg

50 g semi dried tomater

Spinattortillas:

200 g cheddarost

bakke babyspinat 50 g

6 tortillaer

6-8 skiver parmaskinke

1 bakke blandet salat

1.

Hak blade af basilikum og bredbladet persille, og vend dem med reven citronskal, presset hvidløg og semi dried

tomater. Stil halvdelen af cremoulataen tildækket i køleskabet til næste dag.

2.

Riv cheddarosten groft, og skyl spinaten. Varm en stor pande, og læg en tortilla ad gangen på panden. Fordel spinat og revet ost over, og fold tortillaen sammen.

Steg, indtil osten er smeltet. Gentag med de øvrige tortillas.

3.

Skær tortillaerne i mindre stykker.

Top med parmaskinke og cremoulata,

og server med en skål blandet salat.

GRØN RISOTTO MED SPINAT, OST OG CREMOULATA

Fyldig risotto med grønt drys af cremoulata – så bliver det hverken enklere eller bedre.

Tid: ca. 40 minutter.

(4 pers.)

1 løg

2 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

1 spsk. smør

300 g risottoris

1 liter grønsagsbouillon

100 g cheddarost

bakke babyspinat

50 g smør

salt og peber

cremoulata fra dagen før

1.

Hak løg og hvidløg. Varm olie og smør i en sauterpande, og svits løgene heri. Tilsæt ris, og rist, til de er gyldne.

2.

Spæd gradvist til med bouillon, og lad

risene simre ved svag varme i ca. 20

minutter, indtil de er møre og bouillonen kogt ind.

3.

Riv cheddarosten groft, og vend den i

risottoen sammen med spinat og smør. Vend det hele godt sammen, og smag

risottoen til med salt og peber. Drys cremoulata over ved servering.