Grov laksetatar med ristet brød

Grov laksetatar med ristet brød

Laksetatar er sund og hurtig luksusmad både til hverdag og fest. Spis med masser af brød og salat til.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 8 tynde skiver rugbrød
  • 20 g smør, smeltet
  • 1 hovedsalat
  • Tatar:
  • 500 g laksefilet, optøet
  • 200 g varmrøget laks
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber
  • 1 bundt purløg, fintsnittet
  • 1 skalotteløg, finthakket (kan udelades eller erstattes af ½ almindeligt løg)
  • olivenolie og citronsaft til servering

Sådan gør du

  1. Pensl rugbrødsskiverne med smeltet smør, og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader ca. 10 min. Skyl salathovedet, og riv det i grove stykker. Skær/hak begge typer af laks helt fint, og rør sammen med mayonnaise, sennep, purløg og skalotteløg. Smag til med salt og peber. Servér laksetataren oven på rugbrød og salat, og dryp med olivenolie og citronsaft efter smag.
  2. OBS
  3. Sundhedsmyndighederne anbefaler, at fisk fryses i mindst 24 timer, inden den spises rå. Vil du være på den sikre side og undgå eventuelle parasitter, kan du gøre det.
  4. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Nem og lækker sensommermad