Hjemmelavede nachos med kylling, ost og avocado

Hjemmelavede nachos med kylling, ost og avocado

Normalt ville denne ret bestå primært af kulhydrat og fedt, men her er den lavet som en proteinbombe med sunde fedtstoffer.

4

Ingredienser

  • 2 små fuldkornstortillaer
  • 1 dl olivenolie
  • saltflager, f.eks. Maldon
  • 500 g kogt kyllingebryst
  • 100 g revet ost 16%
  • 2 avocadoer
  • 200 g skyr
  • et bundt frisk persille eller løvstikke
  • Hvidløg efter smag
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. 1/ Skær tortillaerne i kvarter og derefter i små trekanter.
  2. 2/ Varm olien op på en pande eller i en kasserolle. Skru ned for varmen, så olien ikke brænder på. Læg 6-10 stykker tortilla i olien ad gangen. Når de bliver gyldne i kanten, skal du vende dem f.eks. med en gaffel, en hulske eller en grydeske. Tag dem op fra olien, læg dem på en tallerken. Drys med lidt salt. Kom nye tortillastykker i gryden. Forsæt denne procedure, til alle tortillachips er lavet.
  3. 3/ Riv kyllingekødet i strimler.
  4. 4/ Læg bagepapir på en bageplade. Kom de hjemmelavede nachos ovenpå bagepapiret, drys med kylling og derefter revet ost. Bag dem i ovnen ca. 5-10 min ved 180 grader.
  5. 5/ Skær avocadoerne ud i tern. Rør skyr sammen med frisk finthakket persille og presset hvidløg. Smag til med salt og peber. Drys med avocado inden servering, og servér retten med skyrdressing.
  6. [410 kcal pr. person]
  7. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: 5 lækre hverdagsretter med kalvekød