Hjemmelavede OREOS

Hjemmelavede OREOS

Du kan sagtens selv bage de populære amerikanske OREO-kiks - Oreos er amerikanskechokoladesmåkagermed cremefyld.

30-35 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • Ingredienser:
  • Chokoladekager:
  • 175 g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 175 g sukker
  • ¼ tsk salt
  • 125 g smør (koldt)
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 spsk cremefraiche (eller fløde)

  1. Tænd ovnen på 180 grader.Sigt mel sammenmed kakao og bagepulverog tilsæt sukkerog salt. Hak det koldesmør i (det gøres nemti en foodprocessor) ogsaml hurtigt dejen medægget. Pak dejen ind oglad den hvile 1 times tidi køleskabet.
  2. Rul dejenud i ca. ½ cm's tykkelseog udstik den til 60-70runde kager (4-5 cmi diameter) (eller trildejen til kugler og trykdem let flade). Prik demmed en gaffel og lægdem med god plads påbageplader med bagepapir.Bag kagerne 8-10min. og lad dem afkølepå en rist.
  3. Fyld:
  4. Sigt flormelis ogvaniljesukker og piskdet sammen med smørog cremefraiche ellerfløde. Pisk cremen luftigmed en håndmikser ica. 3 min. og fyld deni en sprøjtepose.
  5. Læghalvdelen af kagernemed den flade sideopad og sprøjt en topcreme på hver. Læg deandre kager ovenpå ogtryk dem let sammen,så cremen fordeler sigud til kanten.