Højtbelagt frokost
Når de nye danske kartofler er kogt til perfektion med en smule bid, er kartoffelmadder min absolutte yndlingsspise om sommeren, og jeg laver den i mange forskellige varianter. Her er en favorit med varmrøget laks, radiser og rygeost.
1 mad
Ingredienser
- 1 skive godt kernerugbrød, gerne bagt på surdej
- lidt smør
- 4-5 små kogte nye kartofler
- ca. 50-75 g varmrøget laks
- 2 spsk rygeost
- 2-3 sprøde radiser
- ca. 1 spsk purløg, finthakket
- friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Smør rugbrødet, skær kartoflerne i skiver, og fordel ud over. Læg laksen over kartoflerne, og sæt et par skefulde rygeost oven på laksen. Fordel radiserne ud over maden, og drys med purløg og masser af friskkværnet peber. Bedre frokost findes ikke!
- TIP: Kartoflerne kan kombineres med hvad dit hjerte begærer af urter, grøntsager og pålæg. Prøv også klassikeren med bacon, rødløg, mayonnaise og purløg.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Lækre frikadeller på 7 spændende måder