Hot and spicy

Hot and spicy

Kylling tikka masala.Der er masser af krydderier i vores udgave af den indiske ret kylling tikka masala, og kødet nærmest smelter på tungen, når det er tilberedt i den krydrede sauce. Tilbehøret er raita, som består af yoghurt rørt med revet agurk, mandler og mynte – og så selvfølgelig naanbrød.

Indkøbsliste:

Grønt:

1 rødløg

1 rød chili

1 grøn chili

1 stykke frisk ingefær

1 agurk

1 bundt forårsløg

1 potte frisk koriander

1 bundt frisk mynte

2 lime

Kød:

500 g kyllingebryst uden skind og ben

400 g svinekød i strimler

Mejerivarer:

2 dl yoghurt naturel

Kolonial:

50 g mandler

1 dåse kokosmælk

1 glas tikka masala

1 dåse flåede hakkede tomater

1 pakke naanbrød

Basislager:

hvidløg

olie til stegning

salt og peber

grøn karrypasta

brun farin

fiskesauce

basmatiris

Regiet er venligst udlånt af Rice.

Tid: ca. 30 minutter.

(4 pers.)

1 grøn chili

1 spsk. olie til stegning

2 spsk. grøn karrypasta

2 fed hvidløg

1 spsk. friskrevet ingefær

400 g svinekød i strimler

1 dåse kokosmælk

2 spsk. brun farin

saft af 1 lime

3 spsk. fiskesauce

salt og peber

1 bundt forårsløg

Tilbehør: Basmatiris og 1 bundt frisk koriander.

1.

Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Skær kødet i mindre stykker.

2.

Varm olien i en gryde, og svits løg, chili og kylling heri. Tilsæt presset hvidløg, tikka masala og flåede hakkede tomater. Lad kyllingen simre under låg i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.

3.

Riv agurken på et rivejern, og vrid den fri for vand. Smut mandlerne, og hak mynten. Rør agurk i yoghurt naturel sammen med mandler og mynte. Smag til med salt og peber.

4.

Server kylling tikka marsala med raita, naanbrød og lime.

Tikka masala?

... er en indisk karrypasta, som købes færdig i velassorterede supermarkeder eller på

www.alverdensmad.dk

Svinekød a la thai

Thaiinspireret svinekød med grøn karry, ingefær og kokosmælk. Retten er stærk og superlækker. Server med basmatiris.