Hummer med bearnaise, blomkålssalat og kartofler
Skaldyr serveres ofte som forret eller frokost, men kan sagtens fungere som hovedret sammen med lækkert tilbehør. Her har vi grillet 2 hele hummere, men du kan også bruge hummerhaler.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: 20 min. (når hummeren købes kogt)
- Kødet er fryse-egnet
- 2 hele hummere (eller 4 hummerhaler, fås kogte på frost – se også boks længere nede)
- Saltkogte kartofler:
- 5 spsk fint salt
- 1 liter vand
- 1 kg kartofler (skrubbede)
- Grønsager:
- ½ blomkål (rå, fintsnittet)
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk persille (hakket)
- 1 grønt salathoved (delt i blade)
- 4-5 tomater (både)
- Bearnaisesovs:
- 4 æggeblommer
- 3 spsk citronsaft + 2 spsk vand
- 150 g smør (smeltet)
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk friske estragonblade
- Tilbehør: citronbåde
- Læg hummerne på etbræt med rygskjoldet opad og flæk dem med en skarp kniv. Fjern mavesækken (den lille blære ved øjnene) og tarmen (en sort streng) i halen. Det grønne(lever) og koralrøde (rogn) smager godt.
- Knæk kløerne med ennøddeknækker eller ved at banke på dem. Det er rart at have en hummergaffel, som kan komme ind i alle kroge. Den behøves ikke, hvis man kun serverer den kødfulde hale.
- Kog kartoflerne med salt i ca. 20 min., til deer møre. Bland blomkål, citronsaft og persille.
- Bearnaise-sovs:
- Pisk æggeblommer,citronsaft og vand sammen i en skål over vandbad, til det er cremet. Pisk lidt af smørret i dråbevist og derefter resten. Smag til med salt, peber ogestragon.
- Servér hummermed sovs, kartofler, blomkålssalat, salatbladeog tomat- og citronbåde.